ukenru
ekspert-pro-antirosiyski-sanktsiyi-neefektivni-ta-nespravedlivi

Експерт про антиросійські санкції: неефективні та несправедливі

 • 12324 переглядiв

КИЇВ. 4 травня. УНН. Запроваджені Україною антиросійські санкції неефективні. Таку думку в ефірі одного з телеканалів висловив юрист Ростислав Кравець, передає УНН.

"Досить сумно виглядає ситуація із санкціями. За 4 роки ми так і не отримали конкретних відповідей на питання, як саме санкції вплинули на економіку РФ, на товарообіг із РФ, чи на недоотримання прибутків компаніями, які так чи інакше пов'язані із РФ. Суть санкцій, як раніше, так і сьогодні, українському суспільству не зрозуміла", - заявив він.

Поряд з цим, з 2014 року у санкційному списку перебувають компанії, які не мають жодного стосунку до РФ, додав Р.Кравець.

"Візьмемо для прикладу славнозвісні санкції щодо компаній, що торгують лотереями - "М.С.Л" та "Патріот". З 2014 року, щорічно, проти цих компаній указом Президента вводяться санкції. Бізнес не встигає оскаржувати документи в українських судах.

СБУ та РНБО, у свою чергу, не можуть пояснити цим компаніям, за яких підстав проти них були введені санкції. Немає ніяких розрахунків чи підтверджуючої інформації про те, що компанії пов'язані із РФ. Санкції вводяться, компанії намагаються їх оскаржити, і так до безкінечності", - сказав Р.Кравець.

Експерт припустив, що антиросійські санкції в Україні мають банальну мету - "перекрити дорогу" конкурентам по бізнесу.

"Я не виключаю, що в даному випадку є підстави вважати, що у питанні введення санкцій стосовно певних компаній прослідковуються інтереси українських політиків, олігархів", - підкреслив Р.Кравець.

Нагадаємо, експерти схильні вважати, що санкції проти “М.С.Л.” та “Патріот” введено за ініціативою їх конкурента – компанії “УНЛ” (Українська національна лотерея), пов’язаної з нардепом від БПП Олександром Третьяковим. 

Українські Національні Новини

Економіка