ukenru
ekspert-poyasniv-prichini-zrostannya-tsin-na-benzin-ta-dizpalivo-na-okremikh-azs

Експерт пояснив причини зростання цін на бензин та дизпаливо на окремих АЗС

 • 7976 переглядiв

КИЇВ. 22 лютого. УНН. Минулої доби на деяких українських АЗС відбулося незначне зростання цін на бензин і дизпаливо. Причина – виключно маркетинговий хід, адже наразі ґрунтовних причин для підвищення цін як на пальне так і на дизпаливо немає. Про це у коментарі УНН зазначив експерт паливного ринку, директор спеціальних проектів ТНЦ “Психея” Геннадій Рябцев.

Так, Г.Рябцев зокрема зазначив, чинники, що формують ціни на пальне в Україні, є незмінними: ціни на бензин на кордоні та курс долара.

"Так, трохи піднялися ціни на кількох АЗС. Про причини треба запитати безпосередньо у прес-служб компаній, я особисто думаю, що це виключно маркетинговий хід. Адже на сьогодні немає підстав для значного зростання цін на пальне. До прикладу, в середньому по Україні немає підстав казати, що дорожчають гуртові партії. А якщо гуртові партії не дорожчають, то це означає, що немає підстав казати про можливість перенесення цін на роздрібний ринок. Ну і гривня в обмінниках поки що більш-менш стабільна. Тобто підстав для того щоб ринок пішов гору немає. Адже і нафтопродукти на кордоні суттєво не змінюються і гривня у нас стабільна", - сказав він.

Нагадаємо, на передодні, на АЗС Shell зросли ціни на бензин і дизпаливо.

Також нагадаємо, ціна за літр газу, через санкції СБУ проти операторів автогазу, зросте до 15-16 грн.

Українські Національні Новини

Суспільство