ukenru
ekspert-poyasniv-nizku-aktivnist-u-torgivli-ukrayinskimi-yevroobligatsiyami

Експерт пояснив низьку активність у торгівлі українськими єврооблігаціями

 • 14307 переглядiв

КИЇВ. 20 квітня. УНН. Іноземці проявляють не дуже велику активність у торгівлі українськими єврооблігаціями через президентські вибори в Україні. Таку думку у коментарі УНН висловив міжнародний економічний експерт, голова ГО "Національний інтерес України" Ігор Гарбарук.

"Вибори президента України призводять до того, що інвестори, які хочуть вкладати гроші в облігації України як держави, хочуть розуміти, з ким вони будуть співпрацювати в найближчому майбутньому. Відповідно, від того, хто стане президентом, буде залежати курс держави", - сказав Гарбарук.

За його словами, іноземні інвестори розуміють, що краще зачекати, щоб діяти у зрозумілих обставинах. Також, на його думку, обвалу гривні чекати не слід.

"Багато експертів говорять про те, що повернення ПриватБанку старим власникам може призвести до великих змін у банківській системі та взаємовідносинах з Міжнародними фінансовими інститутами. Також це вплине на відносини з Міжнародним валютним фондом, відповідно ми позбавимося тих траншів, які обіцяні Україні в цьому році", - зазначив Гарбарук.

Експерт висловив сподівання, що обвалу гривні не буде. І якщо оберуть нового президента, він зможе порозумітися з урядом. І все-таки в України не буде раптового зміни вектора у взаємовідносинах з міжнародними фінансовими доларами, тому країна матиме стабільну валюту, вважає експерт.

Зазначимо, що раніше деякі ЗМІ повідомляли, що котирування єврооблігацій України знизилися.

Нагадаємо, експерт висловлював думку, що рішення Окружного адміністративного суду Києва про незаконність націоналізації ПАТ "КБ "ПриватБанк" особливо не вплине на курс гривні.

Українські Національні Новини

Економіка