ukenru
ekspert-poyasniv-chomu-v-odesi-tak-bagato-nezakonnikh-zabudov

Експерт пояснив, чому в Одесі так багато незаконних забудов

 • 25803 переглядiв

КИЇВ. 18 вересня. УНН. Найпоширенішими причинами наявності ризикової забудови на первинному ринку нерухомості в Одесі є відсутність дозволів на будівництво, використання землі без цільового призначення та умисне заниження класів ризику. Про це УНН розповів юрист у сфері нерухомості Володимир Копоть.

Також важливою причиною, на думку експерта, є порушення вимог до поверховості, особливо будинків, які зводяться у прибережній зоні Одеси, де фактично заборонено будувати високоповерхівки.

"Одеса – дуже маленьке ком’юніті, маленьке місто, де всіх всі знають, і я можу собі припустити, що є близькі зв’язки з мерією, яка дозволяє їм це робити. Тому що по факту бенефіціари з Одеської міської ради є засновниками багатьох компаній", – наголосив Копоть.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Місцеві вибори-2020: яку передвиборчу обіцянку одеситам "провалив" Труханов.

Серед головних порад експерта для тих, хто планує купувати квартиру – обов’язково переглядати документи.

"Є ряд ознак, за якими одразу видно, чи забудовник займається "наглостроєм", чи все-таки вони будують на підставі документів. Далі проаналізувати історії попередніх забудов – строки здачі, кількість поверхів. Якщо забудовник казав, що збудує 9, а побудував 16 (поверхів - ред.), якщо казав, що будує квартири, а по факту апартаменти здають – все це говорить про те, що це буде проблемна або ризикова забудова", – пояснив Копоть.

На думку експерта, основною причиною свавілля забудовників є, перш за все, тотальна безкарність за порушення законних норм і містобудівних умов.

Як писав УНН раніше, за результатами щорічного дослідження корупції у будівельній галузі України, рейтинг 2020 року очолили міста Київ і Одеса.

Українські Національні Новини

Економіка