ukenru
ekspert-poyasniv-chomu-mvf-dosi-kredituye-ukrayinu

Експерт пояснив, чому МВФ досі кредитує Україну

 • 19923 переглядiв

КИЇВ. 2 березня. УНН. Міжнародні партнери через різні канали, у тому числі через Міжнародний валютний фонд, надають політичну підтримку Україні, як державі, яка сьогодні є єдиною, хто фактично зупиняє російську агресію, і Києву потрібно показувати хоча б видимість ефективного використання наданих коштів, аби підтримка не обірвалася. Про це у коментарі УНН повідомив економічний експерт Андрій Новак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голова НБУ розповіла, про що йтиметься у меморандумі з МВФ

"Щодо стосунків України та МВФ, то тут треба розуміти, що вони полягають не лише у фінансових відносинах, чи у траншах. Це контекст принципової політичної підтримки", - зазначив він.

На думку експерта, цю підтримку сьогодні цивілізований світ надає Україні, як державі, яка сьогодні є єдиною, хто фактично зупиняє російську агресію, щоб вона не йшла далі.

"Адже, зі сторони тієї ж Європи, краще підтримувати Україну, яка зупиняє російську агресію, аніж отримати війну в себе на території. Тому МВФ - це лише один із каналів такої підтримки. І все, що треба від української влади – показувати хоча б якусь видимість ефективного використання наданих коштів, аби ця підтримка не обірвалася", - додав А.Новак.

Нагадаємо, НБУ отримав фінальну версію меморандуму з МВФ.

Також нагадаємо, Нацбанк очікує підписання меморандуму з МВФ найближчим часом.

Українські Національні Новини

Економіка