ukenru
ekspert-obvalu-tsin-na-rinku-novogo-zhitla-ochikuvati-ne-varto

Експерт: обвалу цін на ринку нового житла очікувати не варто

 • 8878 переглядiв

КИЇВ. 18 січня. УНН. Обвалу на ринку первинної нерухомості не буде. Забудовники не будуть працювати собі у збиток, а об’єктивних причин для зниження цін немає. Про це у коментарі УНН розповів експерт з нерухомості Андрій Ярема.

"Прогнози робити трішки зарано, але обвалу, як того прогнозували експерти, не треба чекати. Раніше говорили, що набудували в Україні, у Києві зокрема, стільки житла, що у зданих в експлуатацію будинках купа простих квартир, і ніхто його не купує, і казали, що це спрогнозує обвал ринку, і покупці навіть деякі відклали питання покупки нерухомості на потім, очікуючи прогнозованого... Я не знаю, як розцінювати цю інформаційну атаку якусь, можливо, але ніякого обвалу не буде. По перше - курс долара, ціни на первинну нерухомість об'єктивно не можуть падати, забудовники тоді почнуть працювати собі у збиток", - сказав А.Ярема.

Він зауважив, що вже на стадії котловану одно- та двокімнатні квартири розкуповують. І хоча великі квартири користуються значно меншим попитом, сіяти паніку і говорити, що ринок обвалиться, не варто.

Як повідомляв УНН, в умовах насиченості ринку житлової нерухомості пропозиціями експерти радять інвестору ретельно підходити до вибору житла і звертати увагу не лише на ціну або розташування об'єкта, а передусім на репутацію забудовника і досвід в реалізації проектів. Наприклад, найбільший столичний забудовник Холдингова компанія "Київміськбуд" має за плечима більш ніж 60-річну історію успішної роботи в сфері будівництва. На сьогодні в роботі у компанії перебуває близько 1,5 млн кв. м нерухомості на різних стадіях.

Протягом 2017 року холдинг ввів в експлуатацію понад 300 тис. кв. м житла, паркінгів, комерційних площ. У 2017 році компанія розпочала роботу над низкою нових об’єктів, зокрема "Манхеттен", "Міракс", "Медовий", Каховська. Зараз вони перебувають на активних стадіях будівництва. Наприклад, на Каховській вже куплено майже 50% квартир, що не дивно.

Українські Національні Новини

Економіка