ukenru
ekspert-nazvav-zagalnu-chiselnist-rosiyskikh-viyskovikh-na-donbasi

Експерт назвав загальну чисельність російських військових на Донбасі

 • 9877 переглядiв

КИЇВ. 17 червня. УНН. Загальна чисельність військовослужбовців ЗС РФ, які діють на окупованих територіях Донецької і Луганської областей, на сьогодні становить 5-6 тисяч осіб. Про це у статті на "Дзеркалі тижня" повідомив журналіст, військовий експерт Юрій Бутусов, передає УНН.

З його слів, Донбас перетворився на полігон для бойової підготовки регулярної армії РФ, а фактичне керівництво в терористичних військах здійснюють російські офіцери.

"Сюди на ротаційній основі перекидають її підрозділи. Система управління, розвідки, артилерія, РЕБ, логістика — усім цим займаються російські військові. 1-й і 2-й армійські корпуси окупаційних військ на рівні від штабу батальйону до командування корпусів укомплектовані російськими офіцерами в статусі "радників", що мають насправді повноваження реальних командирів", – йдеться в статті.

Ю.Бутусов також зазначає, що в Донбас регулярно направляються мотострілкові й танкові підрозділи для виконання навчально-бойових завдань, включаючи пряму участь у бойових діях.

"Номінально призначені на командні посади місцеві сепари виконують, у найкращому разі, функції учнів у "радників", або є просто "головами, які розмовляють" для пропаганди. У всіх бойових підрозділах стрижнем бойових груп є російські найманці. Загальна чисельність російських військовослужбовців у Донбасі постійно становить приблизно 5-6 тисяч осіб", – зазначив він.

Нагадаємо, у квітні Президент П.Порошенко заявив, що на окупованій території стоїть понад 700 російських танків і 300 РСЗВ.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП