ukenru
ekspert-moz-ukrayinski-covid-sertifikati-poki-ne-dayut-prava-vilno-podorozhuvati-do-krayin-yes

Експерт МОЗ: українські COVID-сертифікати поки не дають права вільно подорожувати до країн ЄС

 • 23808 переглядiв

КИЇВ. 16 липня. УНН. Українські COVID-сертифікати поки не дають права вільно подорожувати до країн Євросоюзу, адже кожна країна ЄС сама ухвалює рішення, на яких умовах пускати українців. Про це в ефірі одного з телеканалів повідомив провідний експерт МОЗ у боротьбі з COVID-19 Сергій Дубров, передає УНН.

Він зазначив, що дійсно, Євросоюз схвалив внесення нашої країни до "зеленої зони", але кожна країна приймає рішення для можливості в'їзду для громадян з України на свою територію. До прикладу, Австрія та Нідерланди дозволили в'їзд вакцинованим особам, якщо після вакцинації минуло вже 14 днів. А от Італія, наприклад, ще цього не дозволяє. Тобто, подорожі з туризмом заборонені.

Цитата:

"Ковідні сертифікати, ті, що є зараз у додатку "Дія", для тих, хто встиг їх отримати, оскільки вони тестуються, дійсно включають інформацію про номер закордонного паспорта і про назву вакцини, якою вакцинувалися, інформація, коли вакцинувалися і термін дії сертифікату. Але поки що цей сертифікат не дає права вільно подорожувати до країн ЄС. Треба дивитися на сайті МЗС конкретно по кожній країні. Ряд країн дійсно дозволяють вакцинованим українцям з метою туризму відвідувати країни", - сказав Дубров.

Про вакцини

Також він розповів, чи плануються нові поставки вакцин до України найближчим часом.

"Поставки вакцини є, протягом липня близько мільйона доз Pfizer має бути доставлено. Вчора був черговий рекорд по вакцинації - понад 117 тисяч українців вакцинувалися", - сказав Дубров.

Додамо

В Україні зафіксовано вже 2,243 млн випадків коронавірусної хвороби COVID-19, приріст за добу, 15 липня, - понад 700, що більше, ніж напередодні. Госпіталізовано за добу при цьому 422 осіб, певне зростання проти показника днем раніше.

Українські Національні Новини

Суспільство