ukenru
ekspert-dav-prognoz-dolara-na-kviten

Експерт дав прогноз долара на квітень

 • 22574 переглядiв

КИЇВ. 5 квітня. УНН. У квітні особливого зростання долара не прогнозується. Максимум можлива невелика динаміка. Таку думку у коментарі УНН висловив міжнародний економічний експерт, голова ГО "Національний інтерес України" Ігор Гарбарук.

"На сьогодні не має ніяких чітких тенденцій щодо зростання долару. Тобто фактично ми будемо бачити ту тенденцію, яка була присутня у 2017 та 2018 роках. Коли друга декада січня це пікове зростання, потім поступово до червня йде на зниження. У липні-серпні невеличке зростання і основне підвищення, яке буде відбуватися це вересень-жовтень", - сказав Гарбарук.

За його словами, скоріш за все на кінець 2019 року показник долару дійде до 29, 4 або 30 грн. Саме 29, 4 – це той курс, який закладений в бюджеті.

"Тому на сьогодні ми фактично знаходимося нижче тої курсової динаміки, яка закладена у нас в бюджеті. Відповідно стрімких рухів в бік підвищення долара не може бути", - зазначив Гарбарук.

При цьому він додав, що на вартість долару впливає реакція населення на результати виборів. Позитивна, може спричинити пожвавлення економіки, негативна – спровокувати відтік коштів. Завдяки тій валютній лібералізації яку провів Національний банк України.

"Треба відзначити, що багато чого буде залежить від того яку комунікацію вибудує новий президент з прем'єр-міністром і урядовою командою", - сказав Гарбарук.

Також, експерт пояснив, що в цьому році Україну чекають суттєві виплати по зовнішнім боргам. "Відповідно від того як поведе себе НБУ, Мінфін, тобто ті установи, які відповідають за ці процеси теж багато, що залежить", - сказав Гарбарук.

Нагадаємо, на 5 квітня 2019 року, офіційний курс гривні встановлено на рівні 27,02 грн/дол.

Українські Національні Новини

Економіка