eksnachalnika-upravlinnya-sbu-v-kharkivskiy-oblasti-suditimut-za-derzhzradu-dbr-zavershilo-rozsliduvannya

Ексначальника Управління СБУ в Харківській області судитимуть за держзраду: ДБР завершило розслідування 

 • 355262 переглядiв

КИЇВ. 12 липня. УНН. Завершено досудове розслідування щодо колишнього керівника Управління Служби безпеки Харківської області Романа Дудіна, якого підозрюють у вчиненні державної зради. Йому загрожує довічне ув'язнення Про це повідомляє Державне бюро розслідувань, передає УНН.

Деталі

Експосадовець був свідомий високої ймовірності початку повномасштабного наступу збройних сил рф на територію України, але замість того, щоб організувати протидію ворогу, він фактично займався саботажем, сподіваючись, що наступ буде успішним і, що це буде враховано окупаційною владою рф.

Зокрема, Дудін організував спробу усунення Голови Харківської обласної військової адміністрації від виконання своїх обов'язків. Цей акт мав на меті перешкодити керівнику ХОДА в здійсненні необхідних заходів правового режиму воєнного стану та спробу захопити державну владу в регіоні.

Крім того, він через ЗМІ поширював неправдиву інформацію, що спричинило дискредитацію чинної влади Харкова та області. Він також намагався паралізувати органи безпеки регіону, заважаючи функціонуванню єдиної системи управління силами безпеки та оборони.

Умисно не забезпечивши виконання завдань УСБУ в Харківській області та без законних підстав, він віддав наказ особовому складу УСБУ покинути адміністративне приміщення та територію Харкова.

Також він створив умови для передачі ворогу зброї, бойових припасів та інших засобів, які зберігалися в адміністративній будівлі УСБУ в Харківській області. Умисно залишив місце несення служби без поважних причин в умовах воєнного стану.

Колишньому керівнику УСБУ в Харківській області загрожує довічне ув'язнення. Після ознайомлення стороною захисту справа буде передана до суду.

Процесуальне керівництво здійснює Офіс Генерального прокурора.

Нагадаємо

Президент України Володимир Зеленський із робочою поїздкою відвідав Харків і передові позиції військових в області та провів нараду з керівництвом області, міста та звільнив начальника Управління СБУ у Харківській області Романа Дудіна.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Сильні зливи затопили вулиці окупованого Сімферополя

     • 411827 переглядiв