eksholova-derzhspetszviazku-yurii-shchyhol-maie-krypty-na-maizhe-15-mln-dolariv-zmi

Ексголова Держспецзв'язку Юрій Щиголь має крипти на майже 1,5 млн доларів – ЗМІ

 • 30253 переглядiв

Юрій Щиголь, колишній голова Державної служби спеціального зв'язку України, за повідомленнями, має майже 1,5 мільйона доларів у криптовалюті. За даними ЗМІ правоохоронці знайшли в його телефоні криптогаманець з біткоїнами та Tether. НАБУ і САП подали клопотання про його затримання або заставу в розмірі 50,23 мільйона гривень.

У криптогаманці в ексголови Держспецзв'язку Юрія Щиголя біткоїнів та одиниць Tether USDT загальним еквівалентом на 1,476 млн доларів. Про це із посиланням на САП повідомив журналіст Олег Новіков, передає УНН.

Деталі

За даними журналіста на телефоні колишнього голови Держспецзв'язку Юрія Щиголя правоохоронці виявили криптогаманець, на якому зберігається 1 201 285 одиниць Tether USDT (еквівалент 1 201 928 доларів) і 6,9 біткойна (275 тисяч доларів). Загалом це 1,476 млн доларів у крипті.

Крім того, під час обшуків у чиновника знайшли 82 тис. євро і 72 тис. дол. готівкових грошейє

Зважаючи на це, НАБУ і САП просять узяти під варту Щиголя з альтернативою застави у 50,23 млн грн.

Щиголь наполягає на тому, що цей криптогаманець ніяк з ним не повʼязаний. Ексголова Держспецзвʼязку Юрій Щиголь також заявив, що рік чи півроку тому НАБУ нічого не знало про криптогаманець, а одразу після підозри він зʼявився.

Додатково

Сьогодні, 22 листопада, Вищий антикорупційний суд арештував народного депутата Андрія Одарченка з можливістю внесення застави обсягом 15 млн грн. Його підозрюють у наданні хабаря голові Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України біткоїнами

Цього ж дня ВАКС арештував з можливістю внесення застави у розмірі 50 млн грн організатора схеми заволодіння державними коштами у сумі понад 62 млн грн під час закупівлі Державною службою спеціального зв'язку та захисту інформації України Романа Коваля.

Нагадаємо

20 листопада Кабінет міністрів України звільнив керівництво Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України - очільника відомства Юрія Щиголя та його заступника Віктора Жору. Після чого їм одразу ж повідомили підозри у справі про заволодіння понад 62 млн грн.

Загалом САП та НАБУ задокументували три епізоди злочинної діяльності у Держспецзв’язку. Про підозру повідомили 5 особам.

Тетяна Салганік

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    Світовий ринок смартфонів зростає вперше з червня 2021 року

     • 20063 переглядiв

    "Рамштайн-17": Умєров розповів про основні результати зустрічі

     • 20948 переглядiв

    На мосту між США та Канадою вибухнув автомобіль, є жертви

     • 20367 переглядiв