ukenru
eks-v-o-golovi-ogkhk-devis-nazivaye-prichinoyu-svoyeyi-vidstavki-koruptsiyu-u-fdm

Екс-в.о.голови ОГХК Девіс називає причиною своєї відставки корупцію у ФДМ

 • 2617 переглядiв

КИЇВ. 5 жовтня. УНН. Звільнений Фондом держмайна 2 жовтня в терміновому порядку в.о. голови правління "Об'єднаної гірничо-хімічної компанії" Пітер Девіс називає справжньою причиною своєї відставки корупцію у ФДМ.

"Я зробив все, щоб корупційних схема, вибудувана Фондом з моїми підлеглими, припинила розоряти ОГХК, за що поплатився звільненням", - заявив виданню Девіс.

За його словами, останні 3 місяці співпраці ОГХК з фірмами бізнесмена Віталія Кучука - Керамплюс, IMMCO, MCD, пролобійовані заступник голови правління Тетяною Гогенко і Артуром Сомовим у ФДМ, привели до фінансових проблем на підприємстві.

Девіс відзначив, що зокрема, виникли серйозні касові розриви, труднощі з виплатою заробітних плат, фінансуванням поточної діяльності комбінатів ОГХК і зупинка Вільногірського ГМК за "непристойною" для будь-якого керівника причини - браку палива.

Екс-керівник ОГХК розповів, що ще в серпні почав розслідування і з'ясував причину фінансових труднощів держкомпанії - дебіторська заборгованість компаній Керамплюс, IMMCO, MCD за поставлену продукцію.

Крім цього, не розплатився за придбаний у ВГМК ільменіт Запорізький титано-магнієвий комбінат, співпраця з яким ОГХК "спустили" з Фонду держмайна.

В результаті, Девіс звільнив заступників, які створили проблеми в ОГХК, що і послужило, на його думку, причиною його екстреної відставки.

"Мій наказ про відсторонення Гогенко, Сомова і Кияшко послужив справжньою причиною моєї екстреної відставки", - заявив він.

Як повідомлялося, 2 жовтня ФДМ екстрено звільнив Девіса з посади в.о. голови правління ОГХК, на яку він був призначений 22 липня, звинувативши в порушенні трудового контракту.

До цього, ФДМ вже звільняв в екстреному порядку попереднього в.о. глави ОГХК Михайла Макарова з формулюванням "за станом здоров'я". Макров пропрацював в держкомпанії менше двох місяців.

Українські Національні Новини

Економіка