ukenru
eks-trener-shakhtarya-ocholiv-zbirnu-moldovi

Екс-тренер "Шахтаря" очолив збірну Молдови

 • 20007 переглядiв

КИЇВ. 13 січня. УНН. Новим головним тренером збірної Молдови призначений колишній помічник Мірчи Луческу в донецькому "Шахтарі" - Олександр Спірідон. Про це інформує УНН з посиланням на сайт УЄФА та сайт Федерації футболу Молдови.

Контракт підписаний за схемою "1 рік+1". На посаді О.Спірідон змінив колишнього наставника Ігоря Добровольського, у якого угода закінчилася 31 грудня 2017-го року.

"Давно не стежив за молдовським футболом. З гравців знаю тільки Єпуряну, Іоніца і Гацкана. Але мені дуже цікаво приступити до роботи. У мене будуть грати ті, хто сильніший на даний момент, незалежно від віку і регалій. Молдова не збідніла на хороших футболістів. Треба помічати молодих гравців і працювати з ними. Ми будемо грати в Лізі націй. Наша мета - зайняти перше місце в своїй групі", - заявив новий тренер Молдови.

Перший матч під керівництвом нового тренера молдовська збірна проведе 27 січня проти учасниці ЧС-2018 Південної Кореї. Через три дні команда О.Спірідона зіграє з Азербайджаном. Обидва спаринги пройдуть в Антальї.

Примітно, що О.Спірідон довгий час був помічником Мірчі Луческу. У 2004-2016 роках вони працювали в "Шахтарі", а в сезоні 2016/2017 тренували "Зеніт". З донецьким клубом О.Спірідон вісім разів вигравав чемпіонат України, а в 2009 році завоював Кубок УЄФА.

Додамо також, на зорі тренерської кар'єри (в 2001 році) О.Спірідон вже очолював збірну Молдови. До переїзду в Україну тренував низку молдовських клубів. Під його керівництвом "Зімбру" тричі (1994-1996) ставав чемпіоном.

Нагадаємо, Моуріньо зацікавився трансфером півзахисника "Шахтаря".

 

Українські Національні Новини

Спорт