ukenru
eks-prikordonnik-torguvav-sekretnoyu-informatsiyeyu

Екс-прикордонник торгував секретною інформацією

 • 9577 переглядiв

КИЇВ. 10 липня. УНН. Співробітники Служби безпеки України викрили та блокували у Хмельницькій області механізм продажу інформації з обмеженим доступом з державних автоматизованих інформаційних систем. Про це УНН повідомили у прес-центрі Служби безпеки України.

Так, оперативники спецслужби встановили, що колишній прикордонник налагодив протиправний механізм отримання та збуту відомостей з обмеженим доступом, зокрема щодо в’їзду-виїзду громадян за кордон, наявності заборони в’їзду в Україну для іноземців тощо.

Правоохоронці затримали зловмисника у Хмельницькому згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України після спроби чергової передачі даних.

Затриманому повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 361-2 (Несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку) Кримінального кодексу України.

Тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності інших осіб, зокрема посадовців, причетних до незаконної діяльності. Заходи з викриття та блокування протиправного механізму проводились спільно з ДБР.

Нагадаємо, працівників ДФС судитимуть за збут даних про автомобілі.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП