ukenru
eks-prezident-argentini-fernandes-de-kirshner-bratime-uchast-v-parlamentskikh-viborakh

Екс-президент Аргентини Фернандес де Кіршнер братиме участь в парламентських виборах

 • 8586 переглядiв

КИЇВ. 25 червня. УНН. Екс-президент Аргентини Крістіна Фернандес де Кіршнер має намір балотуватися в Сенат (верхня палата) Конгресу (парламенту) республіки. Про це повідомила в суботу журналістам економіст Фернанда Вальехос, яка очолила список кандидатів в депутати від заснованого колишнім главою держави альянсу "Громадянське єдність", передає УНН з посиланням на ТАСС.

"Я дізналася, що вона буде кандидатом вчора (в п'ятницю), отримала підтвердження. Про решту я дізналася сьогодні (в суботу)", - сказала вона після зустрічі, на якій члени "Цивільного єдності" обговорювали список кандидатів.

Колишня глава держави буде претендувати на місце сенатора від провінції Буенос-Айрес, найбільшої в країні. Основну конкуренцію їй складуть міністр освіти Естебан Буллріч від урядового альянсу "Давайте змінимо", екс-кандидат в президенти Серхіо Маса від альянсу "Одна країна", а також колишній міністр внутрішніх справ і транспорту в її уряді Флоренсіо Рандассо від альянсу "Фронт за перемогу" .

Парламентські вибори пройдуть в Аргентині 22 жовтня. За їх підсумками будуть оновлені 127 місць в Палаті депутатів і 24 - в Сенаті. Від провінції Буенос-Айрес будуть обрані три сенатора.

Нагадаємо, президент Аргентини Маурісіо Макрі був змушений в середу тимчасово покинути церемонію вступу на посаду президента Еквадору Леніна Морено через погане самопочуття.

Українські Національні Новини

Новини Світу