ukenru
eks-pravookhoronets-provede-za-gratami-12-rokiv-za-vbivstvo-divchini-na-kirovogradschini

Екс-правоохоронець проведе за гратами 12 рокiв за вбивство дівчини на Кіровоградщині

 • 7264 переглядiв

КРОПИВНИЦЬКИЙ-КИЇВ. 2 грудня. УНН. Апеляційний суд Кіровоградської області залишив без змін вирок суду першої інстанції про позбавлення волi на 12 рокiв екс-правоохоронця, який вбив 21-річну жительку Гайворонського району. Про це поінформували в прес-службі обласної прокуратури, повідомляє УНН.

Колишній міліціонер ізолятора тимчасового тримання Гайворонського райвідділу УМВС в області після сварки з дівчиною задушив її та залишив у лiсосмузі. Коли його затримали, у вбивствi зiзнався, проте заявив, що має розлади психіки та не розуміє, як усе сталося. У ході розслідування кримінального провадження було проведено дві судмедекспертизи, які показали рiзнi результати. Одна з них зазначала, що вбивця неосудний, адже перебував у стані афекту. Суд призначив третю комплексну судово-психологопсихіатричну експертизу, яка й довела, що чоловік осудний.

Не погоджуючись iз вироком про позбавлення волі на 12 років, захист засудженого подав апеляційну скаргу i просив суд зменшити строк ув'язнення до 5 років. У суді апеляційної інстанції прокурором доведено в повному обсязі вину чоловіка у скоєнні вказаного злочину та вирок суду першої інстанції в частині кваліфікації злочину (ч. 1 ст.115 КК України) та призначене покарання залишено без змін.

Нагадаємо, трагічна подія мала місце 11 серпня минулого року.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП