ukenru
eks-lider-moldavskikh-demokrativ-plakhotnyuk-vidmovivsya-vid-deputatskogo-mandata

Екс-лідер молдавських демократів Плахотнюк відмовився від депутатського мандата

 • 8080 переглядiв

КИЇВ. 30 липня. УНН. Колишній глава Демократичної партії Молдови Володимир Плахотнюк відмовився депутатського мандата, його рішення підтримали народні обранці. Про це Володимир Плахотнюк написав на своїй сторінці в Facebook, передає УНН.

"В умовах повного взяття у полон Республіки Молдова Російською Федерацією, в умовах, в яких відбулися останні політичні зміни, які вказують на захоплення росіянами через свою партію правових інститутів ... У цій ситуації я не хочу працювати в жодній державній установі, і сьогодні я склав мандат депутата в парламенті", - написав Плахотнюк на своїй сторінці в Facebook.

Молдавський парламент під час пленарного засідання сьогодні позбавив Плахотнюка депутатсого мандата.

"Мені не потрібен імунітет держави, контрольованої Москвою сьогодні, тих, хто протягом двох років скоїв десятки незаконних дій проти мене і моєї сім'ї, політичних справ, неправдивих судових рішень, десятків міжнародних судових переслідувань, відхилених Інтерполом на підставі політичного насильства і т.д .", - написав Плахотнюк.

Як повідомляв УНН, спікер молдавського парламенту від Партії соціалістів Зінаїда Гречаний повідомила, що закон про заборону російської пропаганди буде скасований і відповідне рішення готується. Вона додала, що це молдавська делегація пообіцяла в Кремлі під час візиту в Москву в квітні.

Українські Національні Новини

Новини Світу