ukenru
eks-konsulu-gruziyi-v-ukrayini-sud-sogodni-obere-zapobizhniy-zakhid

Екс-консулу Грузії в Україні суд сьогодні обере запобіжний захід

 • 13004 переглядiв

КИЇВ. 10 березня. УНН. Екс-консулу Грузії Теймуразу Нішніанідзе ГПУ та СБУ вручили підозру і вже сьогодні відбудеться обрання запобіжного заходу в Печерському районному суді Києва. Про це екс-консул повідомив у ході брифінгу, передає УНН.

"Вчора силами СБУ та ГПУ мені було зачитано великий матеріал, вперше в моїй практиці якась підозра, що обвинувачений в ранзі ген-консула Грузії, який взагалі під конвенцією і має імунітет…. Я йду сьогодні на допит в прокуратуру, потім в суд. Прокуратура сьогодні ж вручила підозру і сьогодні вони подали клопотання в Печерський суд для обрання запобіжного заходу: тримання під вартою чи 10 млн грн застави", - розповів Т.Нішніанідзе.

Як повідомляв УНН, 10 березня Генеральною прокуратурою України викрито колишнього Генерального консула Грузії у м. Одеса у заволодінні державними коштами в особливо великих розмірах.

ГПУ було встановлено, що, діючи за попередньою змовою з іншими працівниками консульства, у період з червня 2012 по листопад 2013 років він надав до податкового органу України документи на відшкодування понад 17 млн грн податку на додану вартість (ПДВ) за нібито придбаний товар у фірмових брендових магазинах “Louis Vuitton”, “Gucci”, “Dsquared2”, “Helen-Marlen” та ін., які розташовані на території м. Києва та Одеси, що відповідно дає підставу повернення їм, як іноземцям, податку на додану вартість.

Таким чином сумарна ціна “придбаних” працівниками консульства брендового одягу та інших товарів за власні кошти мала б складати понад 100 млн грн або більше 12 млн дол США за відповідним курсом на той час.

Безпосередньо собі вказана особа заявила та отримала до відшкодування ПДВ у розмірі понад 4 млн грн. Указані кошти відшкодовувалися на його особистий рахунок та в подальшому зняті ним готівкою в банківських терміналах м. Одеси та м. Києва на власні цілі.

При цьому частина ПДВ у розмірі майже один мільйон гривень йому відшкодована за здійснення покупок у періоди, в які той не перебував на території України та фізично придбавати жодних товарів не міг.

Українські Національні Новини

Політика