ukenru
eks-komanduvach-vms-pro-krim-planuvav-yti-na-proriv

Екс-командувач ВМС про Крим: планував йти на прорив

 • 11206 переглядiв

КИЇВ. 7 лютого. УНН. Моїм планом зі звільнення Криму від російського захоплення було йти військами на прорив. Про це колишній командувач ВМС України, в.о. міністра оборони Ігор Тенюх сказав сьогодні на допиті в якості свідка в Оболонському районному суді Києва, який розглядає справу про державну зраду екс-президента України Віктора Януковича, передає кореспондент УНН.

“Введення воєнного стану я вимагав спочатку. Це дало би чіткі дії всіх Збройних Сил... Мій план полягав у тому, щоб іти на прорив. Це — війна. Другого шляху не було. Мій план не підтримали... Чи змогло б все це зупинити ту машину, яка вже була запущена? Сказати однозначно не можу! Все б залежало від розвитку подій, які б мали би місце від початку бойових дій. Але те, що Збройні Сили знаходилися у жалюгідному стані — це факт”, — сказав Тенюх.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Полторак заявив, що ніякого рішення про виведення військ з Криму не приймав

Нагадаємо, колишній в. о. міністра оборони Ігор Тенюх під час допиту у справі про держзраду екс-президента України Віктора Януковича заявив, що остаточне рішення про виведення українських військ з Криму було ухвалене під час засідання Ради національної безпеки і оборони за ініціативою тодішніх голови Адміністрації президента Сергія Пашинського і керівника Нацгвардії Степана Полторака (нині міністра оборони). Копії свідоцтв оприлюднив адвокат екс-президента Віктора Януковича Віталій Сердюк.

Українські Національні Новини

Політика