ukenru
eks-golovi-odniyeyi-z-oda-obrano-zapobizhniy-zakhid

Екс-голові однієї з ОДА обрано запобіжний захід

 • 14205 переглядiв

КИЇВ. 23 липня. УНН. Колишньому очільнику однієї з обласних державних адміністрацій, який у деклараціях за 2016 та 2017 роки не вказав майно, обрано запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання. Про це УНН повідомляє з посиланням на прес-службу Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

"19 липня... слідчим суддею Солом’янського районного суду міста Києва обрано запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання колишньому очільнику однієї з облдержадміністрацій, який підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 366-1 КК України", - вказали у САП.

При застосуванні запобіжного заходу, як зазначається, слідчий суддя частково задовольнив клопотання сторони обвинувачення, визначивши підозрюваному процесуальні обов’язки, зокрема:

  • прибувати до детектива, прокурора, суду за кожною вимогою,
  • не відлучатися з міста Києва без дозволу детектива, прокурора або суду,
  • повідомляти детектива, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання та/або роботи,
  • утримуватися від спілкування, що стосується обставин цього кримінального провадження з низкою свідків.

У САП вказали, що чиновник у деклараціях за 2016 та 2017 роки не вказав майно, а саме: об’єкти нерухомості, у тому числі земельну ділянку, автомобілі, а також доходи та корпоративні права, на загальну суму майже 35 млн грн та 8 млн грн відповідно. Крім того, з’ясувалося, що у 2015 році службовець всупереч законодавству взагалі не подав декларацію, додали у прокуратурі.

Раніше НАБУ повідомило про підозру екс-голові однієї з ОДА.

Як вказали у НАБУ, розслідування фактів недекларування статків цим чиновником детективи НАБУ розпочали за каденції топ-чиновника в січні 2017 року. Додамо, з січня 2017 року НАБУ розпочало досудове розслідування за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 366-1 КК України, стосовно призначеного 22 квітня 2016 року указом Президента України №164/2016 на посаду голови Запорізької обласної державної адміністрації, слідує з ухвали Солом'янського районного суду міста Києва від 22 червня 2018 року. Указом Президента України №164/2016 на посаду голови Запорізької обласної державної адміністрації був призначений Костянтин Бриль.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП