ukenru
eks-direktora-ukrayinskoyi-biblioteki-v-moskvi-zasudili-do-chotirokh-rokiv-umovno

Екс-директора української бібліотеки в Москві засудили до чотирьох років умовно

 • 9246 переглядiв

КИЇВ. 5 червня. УНН. Міщанський суд Москви засудив до чотирьох років умовного ув'язнення колишнього директора Бібліотеки української літератури Наталію Шаріну у справі про екстремізм і розтрату коштів, передає УНН з посиланням на РИА Новости.

“Визнати Шаріну винною за всіма пунктами звинувачення і призначити їй покарання строком на чотири роки умовно”, — оголосила рішення суддя.

Штраф екс-директору бібліотеки суд призначати не став.

Суддя також звільнила Н.Шаріну з-під домашнього арешту і зарахувала його термін в загальне покарання. При цьому суд визнав право бібліотеки як потерпілої сторони розглянути позов про відшкодування збитку в рамках цивільного процесу.

Зазначимо, прокуратура вимагала засудити Н.Шаріну до п’яти років умовного ув’язнення. Держобвинувачення також наполягало на задоволенні цивільного позову бібліотеки більш ніж на 2,1 мільйона рублів.

Захист, у свою чергу, просив суд виправдати Н.Шаріну. За твердженням адвоката Івана Павлова, в справі немає ні складу, ні події злочину. За його словами, в обов’язки Н.Шаріної не входило ні формування бібліотечного фонду, ні розстановка книг на полицях.

Як повідомляв УНН, 5 червня 2017 року суд у Москві визнав екс-директора української бібліотеки винною в екстремізмі.

Нагадаємо, Н.Шаріна перебуває під домашнім арештом із жовтня 2015 року. Її затримали після обшуку в бібліотеці, під час якого вилучили книги, визнані у Росії забороненими екстремістськими матеріалами.

Правозахисний центр “Меморіал” визнав Н.Шаріну політв’язнем.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП