ukenru
eks-berkutivets-podav-do-sudu-na-i-geraschenko-za-nibito-pereshkodzhannya-zvilnennyu-zaruchnikiv

Екс-беркутівець подав до суду на І.Геращенко за нібито перешкоджання звільненню заручників

 • 8737 переглядiв

КИЇВ. 25 жовтня. УНН. Підозрюваний у розстрілі активістів Майдану екс-беркутівець подав до суду на першого заступника голови Верховної Ради України Ірину Геращенко за її нібито перешкоджання процесу звільнення заручників. Про це І.Геращенко написала на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

"Сьогодні у Печерському суді Києва мали відбутися слухання за позовом проти мене у справі захисту честі і гідності… одного з підозрюваних в розстрілі Майдану беркутівців. Слухання на місяць перенесли через перезавантаженість суду", - написала І.Геращенко.

За словами нардепа, один з екс-беркутівців, прізвище якого фігурує в списках бойовиків з вимогою негайно його звільнити, подав на неї до суду , "бо розцінив мою інформацію і слова про те, що перешкодою розблокування звільнення заручників є те, що бойовики включають в свої вимоги десятки осіб, які не мають жодного відношення до подій на Донбасі, зокрема, беркутівців, причетних до теракту в Харкові і Одесі, просто кримінальних осіб, вбивць, що здійснили злочини в інших регіонах України".

При цьому І.Геращенко зазначила, що ні вона, ні Служба безпеки України не називала прізвища людей, які фігурують у списках обміну.

"Примітно, що в жодному публічному коментарі я не називала жодних прізвищ, звичайно. Але на беркуті і шолом горить", - написала вона.

Разом з тим, за інформацією І.Геращенко, в позовній заяві фігурують списки для обміну, оприлюднені народним депутатом Надією Савченко, яка побувала в ОРДЛО.

Як повідомляв УНН, І.Геращенко раніше зазначала, що каменем спотикання звільнення заручників на сьогодні є вимога щодо амністії для "екс-беркутівців", які не мають жодного стосунку до Донбасу.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП