ukenru
ekopolis-khtz-yaroslavskogo-stane-yakirnim-proektom-strategiyi-rozvitku-kharkova-na-2020-2030-roki

"Екополіс ХТЗ" Ярославського стане якірним проектом стратегії розвитку Харкова на 2020-2030 роки

 • 10777 переглядiв

КИЇВ. 4 червня. УНН. Бізнес-парк нового покоління "Екополіс ХТЗ", який реалізує група DCH Олександра Ярославського, включений в проект стратегії розвитку Харкова на 2020-2030 рр. Про це повідомив Олександр Новак, секретар Харківської міської ради, додавши, що "Екополіс ХТЗ" - якірний проект цього документа, передає УНН.

Віталій Баранніков, директор керуючої компанії "Екополіс ХТЗ" увійшов до складу робочої групи з розробки стратегії розвитку Харкова і сьогодні виступив на засіданні відповідної робочої групи.

"На даний момент ми запросили міжнародні компанії для розробки комерційної концепції проекту: Cushman & Wakefield, а також компанію EGIS (Франція) і її архітектурне бюро 10 Design (Велика Британія) для розробки архітектурної концепції та генерального плану проекту. Паралельно ми активно залучаємо резидентів в бізнес-парк. Уже підписано на найвищому рівні у присутності мера Харкова меморандум з великою китайською телекомунікаційною компанією ZTE. Співпрацюємо з низкою наукових та освітніх установ Харкова. І, крім того, ведуться активні переговори з глобальними високотехнологічними компаніями - Alibaba, Huawei, Cisco і ін.", - розповів Баранніков.

За його інформацією, до кінця поточного року буде готовий майстер-план проекту, після чого відразу почнуться проектувально-будівельні роботи.

Як відомо, бізнес-парк "Екополіс ХТЗ" розміститься на території Харківського тракторного заводу після глибокого редевелопмента його території. Сам легендарний ХТЗ залишиться ядром індустріальної частини бізнес-парку.

Нагадаємо, що плановий обсяг інвестицій в розмірі 1 млрд дол. дозволить створити в Харкові не не менше 13 тис. сучасних робочих місць завдяки розвитку індустріального парку, IT-кластеру, медичного центру, логістичного комплексу і торгового кластера, агротехнологічного кластера, а також дослідного (R & D) і освітнього центрів.

Українські Національні Новини

Економіка