ukenru
ekonomist-zayaviv-pro-proval-planu-privatizatsiyi-za-pershe-pivrichchya

Економіст заявив про провал плану приватизації за перше півріччя

 • 9214 переглядiв

КИЇВ. 30 серпня. УНН. Фонд державного майна України провалив план приватизації за перше півріччя 2018 го року. Про це на своїй сторінці в Facebook пише економічний експерт Фонду суспільної безпеки, аналітик Юрій Гаврилечко, передає УНН.

Як зазначає економіст, за період з січня по червень цього року державний бюджет отримав від приватизації лише 49 млн гривень.

"За січень-червень 2018 року від приватизації державного майна до державного бюджету надійшло всього-на-всього 49,9 млн гривень. Що свідчить як про кваліфікацію тих, хто продає під керівництвом Трубарова, так і про непрозорість самого процесу продажів. А ФДМУ розраховує в цьому році отримати від приватизації понад 22 млрд грн. Зрозуміло, що вирішальне значення має те, хто керує процесом приватизації. А керує ним виконуючий обов'язки голови ФДМУ пан Трубаров, що потрапив на цю посаду завдяки рішенню уряду, збігу обставин і лобізму", - пише Гаврилечко.

За його словами, парламент і представники коаліції вважають за краще не помічати низьких показників роботи ФДМУ, тому що напередодні виборів може відбутися низка скандальних угод з розпродажу держвласності.

"Здавалося б, з огляду на фактичний провал плану по приватизації, і прем'єр і "фронтовики" мали б в перших рядах ставити питання про кандидатуру голови ФДМУ, пропонуючи більш ефективну і професійну фігуру. Чому вони цього не роблять? Напевно не на часі. Швидше за все, це буде зроблено після низки скандальних приватизаційних угод", - вважає економіст.

І додає, що всього до розпродажу планується близько 1000 об'єктів.

"Серед об'єктів "великої приватизації" є такі монстри, роздерибанити які без політичної підтримки не вийде. Це і "Центренерго", і Одеський припортовий завод, і "Сумихімпром", і Об'єднана гірничо-хімічна компанія, і завод "Електроважмаш", і Аграрний фонд, і Державна продовольча зернова корпорація України. Не виключено, що після цього Трубаров буде звільнений, а всім розповідатимуть, що прем'єр виступив проти його "корупційної діяльності". Так і гроші будуть, і імідж можна поправити одним махом", - підкреслив Юрій Гаврилечко.

Українські Національні Новини

Економіка