ekonomika-ukrainy-vtratyla-ponad-400-milioniv-yevro-cherez-straiky-na-polskomu-kordoni

Економіка України втратила понад 400 мільйонів євро через страйки на польському кордоні

 • 22016 переглядiв

Українська економіка втратила понад 400 мільйонів євро через страйки польських перевізників на кордоні, що вплинуло на прибутковість українських перевезень, повідомляє Володимир Балін з Асоціації міжнародних автомобільних перевізників.

Українська економіка зазнала збитків на понад 400 млн євро, через страйки перевізників на україно-польському кордоні. Такі цифри під час брифінгу в українському Медіацентрі озвучив віцепрезидент Асоціації міжнародних автоперевізників – Володимир Балін, передає УНН.

Ситуація дійсно критична. Я не готовий сказати, як інші галузі страждають, хоча за оцінкою Федерації роботодавців України вже сьогодні понад 400 млн євро наша економіка зазнала. Ми фіксуємо збитки наших перевізників із розрахунку втраченої дохідності – 350 євро за простій, за добу.

зазначив Володимир Балін.

Деталі

Оцінку втрат української економіки через блокування кордонів польськими страйкарями зробили аналітики Федерації роботодавців України. За їхніми підрахунками сума збитків для України від початку мітингів на кордоні вже перевалила за 400 млн євро.

Контекст

Польські перевізники посилили акції протесту на польсько-українських пунктах пропуску через надмірну конкуренцію після лібералізації міжнародних перевезень між Україною та країнами ЄС. Вони заблокували проїзд для українських перевізників, таким чином висловлюючи свою незгоду із привілеями для українців, та заблокували рух вантажівок у пунктах пропуску "Краківець-Корчова", "Ягодин-Дорохуськ" та "Рава-Руська-Хребене".

Тетяна Салганік

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    В Україні дозволили самопідготовку до іспиту з теорії водіння

     • 16846 переглядiв

    У Кривому Розі під час повітряної тривоги пролунав вибух

     • 24042 переглядiв

    Світовий ринок смартфонів зростає вперше з червня 2021 року

     • 20063 переглядiв