ukenru
ekologi-poyasnili-prichini-gustogo-tumanu-u-stolitsi

Екологи пояснили причини густого туману у столиці

 • 33049 переглядiв

КИЇВ. 23 жовтня. УНН. Температурна інверсія спричинила густий туман у столиці. Про це з посиланням на дані Управління екології та природних ресурсів повідомили УНН у пресслужбі КМДА.

"Температурна інверсія спричинила густий туман у столиці", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, уже тривалий час переважає антициклональний характер погоди, коли опади малоймовірні, вітер або слабкий, або взагалі штиль. "Температурна інверсія атмосфери виникає, коли верхні шари атмосфери досить теплі, а приземний шар холодний – вертикальна циркуляція повітря сповільнюється, і всі продукти життєдіяльності міста не можуть піднятися у верхні шари атмосфери і розсіятися", - додали у КМДА.

"Згідно з даними ЦГО ім. Срезневського за 21 жовтня, перевищень разових концентрацій СО на жодному зі стаціонарних постів системи моніторингу не було. Однак показники середньодобових концентрацій ЦГО ім. Срезневського зафіксували перевищення середньодобових концентрації СО на Деміївській площі – 3,5 мг/куб. м (при ГДК 3 мг/куб. м). Це пов’язано з активним трафіком автомобілів на локації. Також були зафіксовані перевищення середньодобових концентрацій формальдегіду", - додали у держадміністрації.

Плюс до погодних умов, як повідомляється, наразі триває сезон масового опадання листя, підготовки полів до зимового періоду. Спостерігаються величезні масштаби спалювання листя у приватних секторах.

Також у КМДА надали рекомендації дій при виявленні задимленості.

Нагадаємо, в аеропорту "Київ" через туман скасували низку міжнародних рейсів.

Українські Національні Новини

Суспільство