ukenru
efiopski-protesti-v-izrayili-postrazhdalo-mayzhe-250-osib

Ефіопські протести в Ізраїлі: постраждало майже 250 осіб

 • 10563 переглядiв

КИЇВ. 3 липня. УНН. Протягом минулої ночі і ранку середи, 3 липня, продовжилися масові акції протесту представників ефіопської громади в Ізраїлі. За даними правоохоронних органів, затримано не менше 136 демонстрантів, у сутичках з протестувальниками постраждали 111 співробітників поліції. Про це повідомляє УНН з посиланням на ізраїльський 9 телеканал.

Уже з ранку протестувальники почали блокувати дороги, зокрема рух транспорту було перекрито на шосе номер 60 у районі перехрестя Кантрі. Раніше поліція змогла "відбити" у мітингувальників траси.

Тим часом неформальні лідери протесту вже оголосили, що продовжать акції. У соцмережах поширюється інформація про підготовлювані демонстрації та пікети.

Окрім того, організатори акцій закликають учасників протестів паралізувати роботу міжнародного аеропорту ім. Бен-Гуріона. Масова демонстрація запланована на неділю, 7 липня.

Високопоставлені чиновники з поліції, на відміну від міністра внутрішньої безпеки, пообіцяли "проявляти стриманість".

Нагадаємо, протести почалися після вбивства представника ефіопської громади Соломона Така. Слідство з'ясувало, що поліцейський стріляв у ноги, промахнувся, куля потрапила в асфальт, і рикошетом влучила молодій людині в груди.

Українські Національні Новини

Новини Світу