ukenru
e-makron-mozhe-stati-promouterom-ukrayinskoyi-ideyi-sered-svitovikh-lideriv-ekspert

Е.Макрон може стати промоутером української ідеї серед світових лідерів - експерт

 • 21431 переглядiв

Тарас Чорновіл припустив, що під час перемовин Петро Порошенко та Еммануель Макрон згадають санкційні питання та питання посередництва Франції у подальших напрямках міжнародної політики

КИЇВ. 25 червня. УНН. Президент Франції Еммануель Макрон може виступити у якості промоутера української ідеї серед світових лідерів. Такою думку в коментарі УНН висловив політичний експерт Тарас Чорновіл.

Експерт відзначив, що зустріч президентів України та Франції готувалася фактично від моменту, коли Е.Макрон очолив країну і висловив готовність до перемовин.

"У нього вже була запланована зустріч з Путіним, вона пройшла знаємо як, він (Макрон - ред.), відверто кажучи, познущався над Путіним. Для нас це був дуже хороший знак, але після цього ми, все таки, наполягали на тому, що потрібно, щоб зустріч відбулася ще до засідань у нормандському форматі, адже Макрон тільки входить у вищу лігу європейської світової політики і він не є настільки добре проінформований про всі тонкощі ...політики Росії. В загальних рисах він це добре розуміє, але йому потрібно знати деталі. Для нас ця зустріч теж була особливо важливою", - пояснив Т.Чорновіл.

За словами політолога, підтримка Е.Макрона для України важлива із низки причин.

"...Макрон зараз має дуже багато пасіонарності, активності. Він горить бажанням себе проявити, продемонструвати свої вміння в міжнародній політиці. Він вибудовує дуже добрі особисті відносини з Трампом, чого не вдалося, наприклад Меркель. І в цій ситуації це для нас цікаво. До того ж, Франція – одна з найпотужніших країн світу... Також важливо, щоб Макрон, який зараз має гарні відносини і з Трампом, і з Меркель, виступив як певний промоутер нашої ідеї”, — розповів експерт.

Крім цього, він припустив, що під час перемовин П.Порошенк та Е.Макрон згадають санкційні питання та питання посередництва Франції у подальших напрямках міжнародної політики.

Нагадаємо, 26 червня П.Порошенко відвідає з робочим візитом Францію.

Програмою візиту передбачено зустрічі Глави Української держави з новообраним Президентом Франції Е.Макроном, Прем’єр-міністром Французької Республіки Е.Філіппом та Головою Сенату Франції Ж.Ларше.

Українські Національні Новини

Політика