ukenru
e-brok-zapevniv-scho-ukrayina-otrimaye-bezviz

Е.Брок запевнив, що Україна отримає "безвіз"

 • 9494 переглядiв

КИЇВ. 21 грудня. УНН. Голова комітету Європейського парламенту у міжнародних справах Ельмар Брок запевнив, що немає підстав для сумнівів з приводу отримання Україною права на безвізові поїздки громадян до країн ЄС. Про це він сказав під час зовнішньополітичного форуму у середу, передає кореспондент УНН.

"У нас досі тривають міжінституційні битви, проте ви можете бути впевнені, що візова лібералізація пройде", - сказав він.

Також Е.Брок зазначив, що найбільша затримка сталася через складнощі в погоджені механізму призупинення між комітетом ЄС та Європарламентом.

"Все тримає механізм призупинення, але це не пов’язано з Україною", - повідомив Е.Брок.

Він зазначив, що затвердження механізму призупинення "безвізу" - це справа тижня і найближчім часом процес рушить з місця.

Нагадаємо, Європарламент підтримав механізм призупинення "безвізу".

Згідно з рішенням Ради ЄС, візова лібералізація з Україною має набути чинності лише синхронно з введенням в дію нового безпекового механізму ЄС. Він передбачає можливість призупинення дії безвізового режиму Євросоюзу з третіми країнами.

При цьому раніше на офіційному сайті Європарламенту як орієнтовна дата затвердження ЄС безвізового режиму для українців з'явилася дата 3 квітня 2017 року. У прес-службі ЄП заявили, що голосування Європарламентом щодо затвердження лібералізації візового режиму з ЄС для українців не було відтерміновано до квітня 2017 року, а дата помилкова. Згодом на сайті Європарламенту зникла дата розгляду "безвізу" Україні.

Президент ЄП Мартін Шульц раніше заявив, що сподівається на досягнення у січні фінальної угоди з Радою ЄС щодо безвізових поїздок для українців.

Комісар ЄС Дімітріс Аврамопулос висловив сподівання, що "безвіз" для України і Грузії запрацює на початку весни.

Українські Національні Новини

Політика