ukenru
dzyudoyist-khomula-prinis-ukrayini-tretyu-medal-na-gran-pri-v-izrayili

Дзюдоїст Хомула приніс Україні третю медаль на Гран-Прі в Ізраїлі

 • 7516 переглядiв

КИЇВ. 26 січня. УНН. Сумчанин Артем Хомула домігся успіху, завоювавши бронзову нагороду у ваговій категорії до 73 кг на Гран-Прі з дзюдо в Ізраїлі, повідомляє УНН з посиланням на Федерацію дзюдо України.

Перше коло наш спортсмен пройшов, скориставшись помилкою румунського спортсмена Олександру Райцу: побачивши, що в очікуванні команди "мате" після невдалої атаки румун залишив без контролю відворот кімоно, Хомула блискавично накинув петлю і провів переможний задушливий прийом. Підтримка трибун не допомогла наступного суперника Артема Рану Роземаріну уникнути трьох покарань поспіль і достроково закінчити свій виступ на турнірі.

У чвертьфіналі зі швейцарським дзюдоїстом Нільсом Стампом сумчанин не втримав перевагу в ваза-арі, і, двічі пропустивши атаки на ваза-арі, перейшов до втішної групи, зберігши шанси поборотися за нагороди першого в 2019 році турніру Гран-Прі.

У втішній сітці Хомула успішно подолав середньоазіатський бар'єр у вигляді представника Туркменістану Шатлиха Юманіязова і громадянина Таджикистану - Беруці Ходжацода, завоювавши другу в своїй кар'єрі бронзову медаль турніру Гран-Прі.

Примітно, що у категорії 81 кг харків'янин Сергій Крівчач обіграв Влада Вісану з Румунії, але програв у наступному колі дворазовому чемпіону Європи, зірці ізраїльського дзюдо і переможцю турніру Сагі Мукі.

Додамо також, наразі в активі української скарбнички мають два "срібла" та одну "бронзу".

Українські Національні Новини

Спорт