dzhonson-zitknuvsya-z-zagrozoyu-vidstavki-sogodni-golosuvatimut-votum-doviri

Джонсон зіткнувся з загрозою відставки: сьогодні голосуватимуть вотум довіри

 • 211423 переглядiв

КИЇВ. 6 червня. УНН. Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон зіткнеться сьогодні з вотумом довіри після того, як достатня для запуску процедури кількість депутатів-консерваторів надіслала листи із закликом до цього. Про це інформує УНН, посилаючись на Sky News.

Деталі

Після так званого "Partygate", політичного скандалу у Британії щодо партійних та інших зібрань уряду та співробітників Консервативної партії, які проводилися під час пандемії COVID-19, довкола лідерства Джонсона розгорнулося багато спекуляцій. Так, 15% депутатів-консерваторів подали листи голові Комітету прихильників торі серу Грему Бреді щодо недовіри прем’єр-міністру.

Сер Грем Бреді поінформував прем'єр-міністра про досягнуту необхідну кількість голосів, і вони разом домовилися про терміни голосування.

Джонсон збереже посаду, якщо за нього проголосує половина депутатів плюс один, тобто 180 осіб. Голосування відбудеться 6 червня з 18:00 до 20:00 в Палаті громад, а рішення оголосять приблизно через годину після завершення.

Цитата

"Прем’єр-міністр вітає можливість висловити свою позицію депутатам і нагадує їм, що коли вони об’єднані та зосереджені на питаннях, які важливі для виборців, більше не буде політичної сили, що викликає побоювання", - сказав прессекретар Даунінг-стріт.

Нагадаємо

Виступаючи в парламенті 25 травня, Джонсон заявив, що визнає помилки щодо вечірки на Даунінг-стріт під час локдауну та сподівається, що ця сага нарешті завершиться.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    На Київщині за вихідні сталося близько 40 ДТП

     • 120133 переглядiв

    На Луганщині не один і не два "Маріуполі" – голова ОВА

     • 101202 переглядiв

    Зелена картка - перша необхідність при перетині кордону

     • 216618 переглядiв

    У Маріуполі рашисти захопили відділення Укрпошти

     • 132945 переглядiв