ukenru
dzhonson-zaproponuvav-ukrayini-stvoriti-alternativniy-yevrosoyuzu-alyans

Джонсон запропонував Україні створити альтернативний Євросоюзу альянс – ЗМІ

 • 309000 переглядiв

КИЇВ. 27 травня. УНН. Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон запропонував президенту України Володимиру Зеленському створити політичний, економічний та військовий альянс, який стане альтернативою Європейському Союзу. Про це повідомила італійська газета Corriere della Sera із посиланням на власні джерела, інформує УНН.

Деталі

За даними видання, Джонсон вперше озвучив цю ідею на зустрічі із Зеленським у Києві 9 квітня. Прем'єр-міністр вважає, що до альтернативного альянсу мають увійти країни, які незадоволені політикою Брюселя та реакцією Німеччини на російську агресію, а саме: Україна, Велика Британія, Польща, Естонія, Латвія, Литва і, можливо, Туреччина. 

На думку Джонсона, це має бути союз держав, які рішуче захищають національний суверенітет, дотримуються ліберального підходу до економіки та готові проявляти максимально непримиренну позицію щодо військової загрози з боку москви.

Нагадаємо

19 травня Борис Джонсон оголосив про новий пакет допомоги  для України на 1,3 млрд фунтів. Також прем'єр-міністр Великої Британії заявив, що подвоїть зусилля для того, щоб забезпечити Україну життєво важливими продуктами харчування та гуманітарною допомогою.

Українські Національні Новини

Політика