ukenru
dzhonson-u-proschalniy-promovi-putin-ne-dosyagne-uspikhu-yakscho-shantazhuvatime-britantsiv

Джонсон у прощальній промові: путін не досягне успіху, якщо шантажуватиме британців

 • 210836 переглядiв

КИЇВ. 6 вересня. УНН. Сьогодні Борис Джонсон біля свого офісу на Даунінг-стріт виступив з останньою промовою у ролі прем'єр-міністра Великої Британії. Про це повідомляє УНН із посиланням на Sky News.

Цитата

"Це все, друзі. (...) Я знаю, що Ліз Трасс і консервативний уряд зроблять усе можливе, щоб допомогти людям пережити цю кризу, і ми переможемо. Якщо путін думає, що зможе досягти успіху, шантажуючи і залякуючи британський народ, то він глибоко помиляється", – сказав Джонсон.

Деталі

На прощання Джонсон перерахував свої здобутки на посаді прем'єр-міністра. Він звернув увагу на політику щодо Brexit, введення вакцинації в умовах пандемії COVID-19, постачання зброї Україні та відновлення економіки після коронавірусу.

Також Джонсон попросив підтримати Ліз Трасс і закликав до єдності всередині Консервативної партії. Він заявив, що не втручатиметься в уряд, який сформує Трасс.

"Зараз я схожий на одну з тих ракет-носіїв, яка виконала свою функцію. Тепер я невидимо пришвартуюсь в якомусь віддаленому і темному куточку Тихого океану", – додав Джонсон.

Boris Johnson jokes that the Conservative leadership has become a "relay race" where the "rules changed half way through" and adds that 'Putin must be deluded' if he thinks he can blackmail the British people. https://t.co/qYMJNLUOpa

Sky 501 and YouTube pic.twitter.com/1mF5jk1MvJ

— Sky News (@SkyNews) September 6, 2022

Після прощальної промови Борис Джонсон разом зі своєю дружиною Керрі покинув резиденцію прем'єр-міністра на Даунінг-стріт у Лондоні. Сьогодні він має формально повідомити королеву Єлизавету ІІ про свою відставку.

Thank you Boris. pic.twitter.com/iNZxWK0u7N

— UK Prime Minister (@10DowningStreet) September 6, 2022

Нагадаємо

5 вересня стало відомо, що глава британського МЗС Ліз Трасс стане наступним прем'єр-міністром Великої Британії.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що чекає на співпрацю із Борисом Джонсоном у його новому статусі.

Українські Національні Новини

Політика