ukenru
dzhonson-rozkritikuvav-pozitsiyu-mey-schodo-brexit

Джонсон розкритикував позицію Мей щодо Brexit

 • 9430 переглядiв

КИЇВ. 9 вересня. УНН. Екс-міністр закордонних справ Великої Британії Борис Джонсон, який залишив уряд країни через розбіжності з прем’єркою Терезою Мей по Brexit, заявив, що глава британського кабміну “обернула пояс смертника” навколо конституції країни. Про це повідомляє УНН із посиланням на The Daily Mail.

У статті колишній глава МЗС засуджує «слабкий» підхід Мей до переговорів щодо Brexit, «жалюгідний» «план Чекерс» (названий так на честь міста, де план виходу з ЄС був затверджений урядом) і «напівмазохістські» відносини уряду та Євросоюзу.

«Ми відкрилися для нескінченного політичного шантажу, - написав Джонсон. - Ми обернули пояс смертника навколо британської конституції і передали детонатор Мішелю Барньє».

Він перерахував умови, на яких Британія залишає блок. «Поки що на кожному рівні переговорів Брюссель отримує те, що Брюссель хоче. Ми погодилися з термінами Євросоюзу, погодилися віддати їм 39 млрд фунтів, нічого не отримавши натомість», - продовжив свою критику колишній глава зовнішньополітичного відомства. Він зазначив, що нинішній «план Чекерс» передбачає, що Британія «погодиться прийняти їх правила - назавжди».

Daily Mail називає статтю Джонсона «прокладанням шляху» до крісла прем'єра. Заступник Лейбористської партії і член парламенту Том Уотсон написав на своєму сайті, що, за його відомостями, Борис Джонсон збирається виступити із публічною заявою про свої прем'єрські амбіції найближчим часом. За інформацією Уотсона, колишній глава МЗС має намір провести вотум недовіри до Терези Мей у британському парламенті.

Нагадаємо, екс-глава МЗС Великої Британії і колишній мер Лондона Борис Джонсон більше не живе під одним дахом зі своєю дружиною Мариною Уілер і не з’являється разом із нею в суспільстві. За даними таблоїду The ​​Sun, дружина вигнала Джонсона з дому за чергову зраду. Подружжя, у яких четверо дорослих дітей, за 25 років шлюбу розлучаються вже в третій раз.

Українські Національні Новини

Новини Світу