ukenru
dzhon-bolton-nazvav-umovi-dlya-vivedennya-viyskovikh-ssha-z-siriyi

Джон Болтон назвав умови для виведення військових США з Сирії

 • 8010 переглядiв

КИЇВ. 7 січня. УНН. Вашингтон не виводитиме своїх військових із Сирії, поки терористичне угруповання "Ісламська держава" (ІД) не буде повністю ліквідоване та поки США не матимуть від Анкари гарантій безпеки для своїх курдських союзників. Про це заявив у неділю, 6 січня, радник президента США з питань національної безпеки Джон Болтон перед візитом до Туреччини, передає УНН із посиланням на DW.

"Є цілі, яких ми прагнемо досягти і які є умовою виведення (військ - Ред.). - зазначив він. - Ми не вважаємо, що турки мають проводити військові операції, які не є цілковито скоординованими й погодженими зі США", - цитує Болтона інформагенція AP.

Радник Трампа уточнив, що Вашингтон матиме конкретний план щодо часу виведення військ із Сирії тоді, коли будуть виконані умови і створені обставини для цього.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трамп заявив, що ніколи не обіцяв швидкого виведення військ США з Сирії

США, ймовірно, виведуть із Сирії не всіх своїх військових. Частину солдатів можуть забрати з півночі країни, а частину залишити на півдні, щоб не посилювати вплив Ірану в цьому регіоні, повідомив Болтон.

США вважають союзниками в Сирії курдські "Загонів народної самооборони" (YPG). У Туреччині ці підрозділи вважають терористичною організацією через їхні тісні зв'язки з забороненою в цій країні "Робітничою партією Курдистану" (РПК). Турецький президент Реджеп Таїп Ердоган погрожує новою масштабною операцією проти YPG. YPG контролюють деякі райони Сирії на кордоні з Туреччиною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трамп заявив про ліквідацію одного з найрозшукуваніших терористів “Аль-Каїди”

У свою чергу, реакція Туреччини пролунала з боку речника турецького президента Ібрагіма Каліна, який у неділю заявив, що організація на кшталт YPG не може бути союзником США. Боротьбою з РПК Туреччина намагається "визволити інших курдів із-під терору й утисків цього терористичного угруповання", цитує Каліна державна турецька інформагенція Anadolu.

Нагадаємо, ЗМІ дізналися про плани США допомагати союзникам в Сирії всупереч виведенню військ.

Українські Національні Новини

Політика