ukenru
dzh-mettis-pentagon-ne-gotoviy-do-viyskovoyi-spivpratsi-z-rf

Дж.Меттіс: Пентагон не готовий до військової співпраці з РФ

 • 9167 переглядiв

КИЇВ. 16 лютого. УНН. Міністр оборони США Джеймс Меттіс під час саміту НАТО в Брюсселі заявив, що Сполучені Штати наразі не готові співпрацювати з Росії на військовому рівні, але готові до політичної співпраці, передає УНН з посиланням на ВВС.

"Ми зараз не в тому становищі, щоб співпрацювати на військовому рівні, але наші політичні лідери будуть взаємодіяти і намагатися знайти загальні позиції і шлях вперед", - заявив Дж.Меттіс.

Очільник Пентагону також зазначив, що Росія повинна дотримуватися міжнародних норм, включаючи зобов'язання, які вона взяла на себе в рамках угоди з НАТО.

За словами Дж.Меттіса, він майже не сумнівається в тому, що Росія втручалася або намагалася втрутитися у вибори в демократичних країнах.

Російська сторона, навпаки, заявляє про намір налагодити співпрацю з США, в тому числі у військовій сфері, заявив у четвер російський міністр оборони Сергій Шойгу.

При цьому президент Росії Володимир Путін у четвер заявив про важливість відновлення діалогу між спецслужбами США, Росії та інших країн НАТО.

Як зазначається, російська сторона не змінила риторику щодо основних проблем, які привели до погіршення відносин з США. Росія заперечує втручання у виборчу кампанію в США. "Ви повинні розуміти, що ми не втручаємося у внутрішні справи інших держав", - заявив у четвер голова МЗС РФ Сергій Лавров на зустрічі з держсекретарем США Рексом Тіллерсона.

Вказано також, що В.Путін у четвер відразу після слів про необхідність співпраці з США розкритикував НАТО і звинуватив країни Заходу в спробах втручаннях у внутрішні справи Росії.

Українські Національні Новини

Новини Світу