ukenru
dvoye-nimtsiv-scho-nezakonno-peretnuli-kordon-bo-dumali-scho-ukrayina-v-yes-pryamuyut-do-kiyeva

Двоє німців, що незаконно перетнули кордон, бо думали, що Україна в ЄС - прямують до Києва

 • 18838 переглядiв

КИЇВ. 9 червня. УНН. Двоє громадян Німеччини, яких минулого тижня затримали на Львівщині за незаконний перетин кордону України, згодом таки перетнули польсько-український кордон на законних підставах й після зупинки у Львові нині рухаються велосипедами у напрямку Києва. Про це повідомляє УНН з посианням на DW.

Деталі

36-річний Моріц Геллер, розповів, що українські прикордонники відпустили його та товариша за 24 години після затримання. Вони виїхали з України до Польщі та знову в'їхали в Україну - вже через пункт пропуску.

Чоловік розповів, що при затриманні прикордонниками та під час перебування під вартою з ними поводилися коректно. За його словами, непорозуміння з прикордонниками виникло через те, що він зі своїм супутником не помітили, як перетнули державний кордон між Польщею та Україною. За словами Геллера, метою їхньої велопоїздки є Таїланд.

"Велотур з Німеччини до Таїланду був завжди моєю мрією", - зауважив чоловік, який, як і його товариш, Моріс Ґебгард, живе у Дюссельдорфі, але значну частину часу упродовж року проводить у Таїланді.

У Києві мандрівники планують отримати російську візу, щоб вирушити далі на схід.

Що було раніше

4 червня у Держприкордонслужбі України повідомили про затримання двох громадян Німеччини, які на велосипедах незаконно перетнули кордон з боку Польщі.

Чоловіки близько двох тижнів тому на велосипедах вирушили з Дюссельдорфа, плануючи здійснити велопоїздку у Таїланд.

Прикордонники України оформили на порушників документи адмінпровадження за незаконне перетинання державного кордону України.

Українські Національні Новини

Новини Світу