ukenru
dvoye-infikovanikh-koronavirusom-ukrayintsiv-z-laynera-gospitalizovani-u-yaponiyi

Двоє інфікованих коронавірусом українців з лайнера госпіталізовані у Японії

 • 15955 переглядiв

КИЇВ. 10 лютого. УНН. Двоє інфікованих коронавірусом українців з круїзного лайнера Diamond Princess, пришвартований біля берегів Японії, наразі перевезені до японської лікарні столичного регіону. Про це УНН повідомили у Центрі громадського здоров'я МОЗ України.

"Станом на 10 лютого отримано результати досліджень усіх 439 зразків, що дало можливість виявити 135 осіб, інфікованих вірусом 2019-nCoV. Зокрема, захворіли двоє громадян України. Наразі українці зняті з лайнера та перевезені до японської лікарні столичного регіону. Там вони перебуватимуть в ізоляції під відповідним медичним спостереженням щонайменше 14 днів", - вказали медики.

Так, з 4 лютого судно поставили на карантин тривалістю 14 днів, здійснюються лабораторні дослідження для пасажирів та екіпажу, які контактували з підтвердженим випадком (439 осіб).

Загалом на цьому круїзному лайнері перебуває 25 громадян України, усі вони є членами екіпажу.

"Міністерство охорони здоров’я, праці та соціального забезпечення Японії проводить другий раунд відбору зразків серед тих пасажирів та членів екіпажу, хто тісно контактував з нововиявленими захворілими особами і тими, у кого виникли характерні симптоми", - додали медики.

Нагадаємо, раніше 10 лютого японські ЗМІ заявили про другого зараженого коронавірусом українця на борту лайнера. У МЗС України підтвердили цю інформацію.

9 лютого було підтверджено, що 20-річний українець на круїзному лайнері Diamond Princess заразився китайським коронавірусом. Пізніше у МЗС підтвердили це.

Українські Національні Новини

Здоров'я