dvoye-druziv-putina-otrimali-gromadyanstvo-finlyandiyi-obiyshovshi-chinnu-protseduru

Двоє друзів путіна отримали громадянство Фінляндії, обійшовши чинну процедуру

 • 1329115 переглядiв

КИЇВ. 4 лютого. УНН. Двоє друзів президента Росії володимира путіна, бізнесмени Геннадій Тимченко та Борис Ротенберг, отримали громадянство Фінляндії без перевірки спецслужб, передає УНН з посиланням на Demokraatti.

Деталі

Друзі президента рф володимира путіна, бізнесмени Геннадій Тимченко та Борис Ротенберг отримали громадянство Фінляндії в обхід чинної процедури. Їх заяви не було схвалено контррозвідувальною поліцією безпеки.

За інформацією Міграційна служба два рази не запитувала про висновок щодо осіб у поліції. Але з Тимченком процес був організований так, що контррозвідка просто не встигла підключитися. Процес розгляду заявки було організовано таким чином, що всі, хто міг на нього вплинути, перебували у відпустках, зазначають особисті джерела видання Demokraatti.

Ще у 1998 році Ротенберг та Тимченко запрошували громадянство Фінляндії. Заявка Ротенберга була схвалена орієнтовно у 2002 році, але бізнесмену мав відмовитися від російського паспорта, щоб отримати фінський. Пізніше він його відновив.

Тимченко отримав паспорт в 1999 році. Коли він подавав заяву, то був вже багатий і мав спільний бізнес із другом глави Міграційної служби. Тоді цю посаду обіймав Матті Саарелайнен. Контррозвідка розпочинала розслідування його ролі в отриманні Тимченком громадянства, але розслідування не вдалося закінчити через вихід чиновника на пенсію. Також за інформацією, Тимченко був у зоні інтересу Поліції безпеки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ISW: путін створює умови для ескалації у північно-східних районах України

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Колумбія призупиняє експорт вугілля до Ізраїлю

     • 51953 переглядiв

    9 червня: Міжнародний день друзів, День Дональда Дака

     • 73336 переглядiв

    Новини по темі

    США та Польща спільно вимагають від росії піти з України

     • 1267337 переглядiв