dvopartiyna-grupa-amerikanskikh-zakonodavtsiv-zaklikala-baydena-napraviti-vinischuvachi-v-ukrayinu

Двопартійна група американських законодавців закликала Байдена направити винищувачі в Україну

 • 487649 переглядiв

КИЇВ. 17 лютого. УНН. Група з п'яти двопартійних депутатів надіслала листа президенту США Джо Байдену з проханням до його адміністрації направити в Україну винищувачі F-16. Про це інформує CNN, передає УНН.

Деталі

Лист був підписаний конгресменом Джаредом Голденом, демократ зі штату Мен; Тоні Гонсалесом, республіканець із Техасу; Джейсоном Кроу, демократ із Колорадо; Кріссі Хулахан, демократ із Пенсільванії і Майком Галлахером, республіканець з Вісконсіна.

«Саме в цьому дусі лідерства та підтримки ми звертаємося з шанобливим проханням до вашої адміністрації якнайшвидше надати Україні підвищені можливості переваги у повітрі, включаючи літаки F-16 Fighting Falcon, які запросив Київ, або аналогічні літаки четвертого покоління. Надання таких літаків необхідно, щоб допомогти Україні захистити свій повітряний простір, особливо у світлі відновлення російських наступальних операцій та з урахуванням очікуваного збільшення масштабів бойових дій»,- йдеться у листі.

Раніше

Минулого місяця на запитання, чи поставлятимуть США F-16 американського виробництва, Байден відповів категоричним «ні», хоча пізніше він сказав, що переговори з Києвом про постачання зброї тривають.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Немає альтернативи Україні в ЄС та НАТО - Зеленський

     • 462027 переглядiв