dvokh-zyativ-nazarbayeva-zvilneno-z-posad-zmi

Двох зятів Назарбаєва звільнено з посад - ЗМІ

 • 28058 переглядiв

КИЇВ. 15 січня. УНН. Голова Правління АТ "КазТрансОйл" Дімаш Досанов і голова правління АТ "НК "КазТрансГаз" Кайрат Шаріпбаєв звільнені з посад. Про це УНН повідомляє з посиланням на Telegram-каналу KazTag.

Цитата

"Рішення (про звільнення Досанова і Шаріпбаєва з посад - КазТАГ) прийнято Радою директорів", - йдеться в повідомленні.

Деталі

Відзначається, що Досанов доводиться чоловіком молодшої дочки першого президента Казахстану Нурсултана Назарбаєва - Аліє Назарбаєвої, а Шаріпбаєв - старшої - Даріги Назарбаєвої.

Доповнення

Комітет національної безпеки Казахстану почав розслідування у справі про спробу захоплення влади щодо свого екскерівника, впливового політика країни Каріма Масімова, затриманого за підозрою в державній зраді.

Масімов, давній соратник першого президента країни Нурсултана Назарбаєва.

Контекст

У Казахстані мітинги за зниження цін на скраплений газ з 1 січня переросли у масові протести по всій країні. Президент країни Касим-Жомарт Токаєв відправив у відставку уряд. На всій території країни було запроваджено режим надзвичайного стану. У багатьох містах була напружена ситуація. ОДКБ у відповідь на запит президента про допомогу направила до республіки "миротворчі сили", зокрема - із Росії.

10 січня влада Казахстану заявила, що ситуація стабілізувалася та "перебуває під контролем".

11 січня Токаєв оголосив про завершення в країні основної місії ОДКБ, "миротворці" якої прибули сюди на тлі протестів, що розгорілися. Перші російські "миротворці" залишили Казахстан 13 січня. За повідомленнями, 14 січня білоруський військовий контингент миротворчих сил ОДКБ повернувся додому.

Процес виведення контингенту, як зазначав Токаєв, триватиме не більше ніж 10 днів. Повідомлялося, втім, що це має бути до 19 січня.

 

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Двох зятів Назарбаєва звільнено з посад - ЗМІ

     • 28058 переглядiв

    У Києві за добу від коронавірусу померло 9 людей

     • 20420 переглядiв

    У Києві п'яна жінка поранила ножем 4-річного сина

     • 19685 переглядiв