ukenru
dvokh-viyskovikh-dezertiriv-suditimut-na-mikolayivschini

Двох військових-дезертирів судитимуть на Миколаївщині

 • 8810 переглядiв

КИЇВ. 23 грудня. УНН. Миколаївська прокуратура передала до суду справу двох військовослужбовців-дезертирів, підозрюваних у державній зраді. Про це УНН повідомили у прес-службі військової прокуратури Південного регіону.

Так, колишній молодший сержант Баранов О. В. та прапорщик Одинцов М. Є, проходячи службу в одній з військових частин, дислокованих на території Автономної республіки Крим, під час окупації півострову не виконали наказу про прибуття до нового місця служби і залишились на окупованій території, тим самим вчинивши дезертирство, у зв’язку з чим були оголошені у розшук.

У березні 2014 року на загальному шикуванні особового складу військової частини Баранов О. В. та Одинцов М. Є. відмовились виконувати обов'язки несення військової служби у Збройних Силах України та заявили про намір проходити службу в Збройних Силах Російської Федерації.

У подальшому вони уклали контракти про проходження військової служби в ЗС РФ на посаді механіка літака військової частини та повітряного радисту авіаційної ланки змішаної авіаційної ескадрильї змішаного авіаційного полку військової частини ЗС РФ.

У листопаді цього року співробітники СБУ затримали Баранова О. В. та Одинцова М. Є. на території України.

Затриманим вручили письмові повідомлення про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.1 ст.408 (дезертирство) КК України, ч.1 ст.111 (державна зрада) КК України.

Наразі прокуратура передала справу дезертирів до суду.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП