ukenru
dvokh-shakhrayiv-za-fiktivniy-obmin-valyut-na-2-7-mln-grn-vidpravili-za-grati

Двох шахраїв за фіктивний обмін валют на 2,7 млн грн відправили за грати

 • 16244 переглядiв

КИЇВ. 6 квітня. УНН. Двох шахраїв, які через фіктивні пункти обміну валют заволодівали коштами громадян на 2,7 млн грн, відправили за грати. Про це УНН повідомляє з посиланням на прес-службу прокуратури Києва.

"Прокуратура міста Києва у суді домоглась призначення реального покарання для двох шахраїв, які через фіктивні пункти обміну валют заволодівали коштами громадян. Дарницький районний суд міста Києва підтримав позицію прокурора та визнав обох обвинувачених винними у цих злочинах та призначив одному з них покарання у виді 7 років позбавлення волі з конфіскацією майна, іншому - у виді 5 років позбавлення волі", - вказано у повідомленні.

Після проголошення вироку вказаних осіб взяли під варту у залі суду.

За даними прокуратури, зловмисники брали в оренду приміщення, що мали запасний вихід, облаштовували їх під пункти обміну валют, після чого розміщували в інтернеті оголошення про купівлю та продаж іноземної валюти по завищеному курсу.

Отримавши від клієнта гроші, "касир" за допомогою кнопки магнітних замків блокував вхідні двері, тим самим позбавивши потерпілих можливості вийти з приміщення. А сам у цей час зникав з місця вчинення злочину разом із грошима.

У такий спосіб двоє зловмисників у період з липня по серпень 2017 року, як зазначається, заволоділи грошовими коштами потерпілих в розмірі близько 2,7 млн гривень.

Нагадаємо, шахрай ошукав "євробляхерів" на майже 9 млн грн.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП