ukenru
dvokh-chleniv-konkursnoyi-komisiyi-z-obrannya-kerivnitstva-derzhbyuro-rozsliduvan-mozhut-zaminiti-minyust

Двох членів конкурсної комісії з обрання керівництва Держбюро розслідувань можуть замінити - Мін'юст

 • 9592 переглядiв

КИЇВ. 26 грудня. УНН. Двох членів конкурсної комісії з вибору керівництва Державного бюро розслідувань можуть замінити через відсутність у них юридичної освіти. Про це в ефірі "112 Україна" повідомила заступник міністра юстиції Наталія Севостьянова, передає УНН.

Причиною такого рішення може стати відсутність у них юридичної освіти.

"На сьогоднішній момент це питання порушували у зверненнях і учасники цього конкурсу. На жаль, ми не можемо встановити ці факти однозначно, ми звернулися до всіх членів комісії, щоб вони підтвердили нам свою юридичну освіту. Поки що дійсно два члени таких документів не надали. Ми звернулися в органи призначення, тому що якщо є проблема, щоб вони її усунули, замінивши їх. Нам важливо, щоб всі ключові рішення приймалися мінімум тією кількістю голосів, яка необхідна за законом, і у всіх цих осіб була юридична освіта. Тому, я впевнена, на цьому етапі оскаржити рішення комісії не буде можливим", - зазначила вона.

Раніше нардеп Мустафа Найєм повідомив, що двоє членів комісії (Іван Стойко та Владислав Бухарев) не мають юридичної освіти.

Нагадаємо, Державне бюро розслідувань - центральний орган виконавчої влади, який буде здійснювати правоохоронну діяльність з метою попередження, виявлення, припинення, розкриття і розслідування злочинів, віднесених до його компетенції. Закон "Про Державне бюро розслідувань" був прийнятий Верховною Радою 12 листопада 2015 року і підписаний президентом 14 січня 2016 року. 1 березня він набув чинності.

Українські Національні Новини

Політика