ukenru
dvokh-brativ-suditimut-u-mikolayevi-za-masovu-biyku-zi-strilyaninoyu

Двох братів судитимуть у Миколаєві за масову бійку зі стріляниною

 • 10525 переглядiв

МИКОЛАЇВ-КИЇВ. 24 лютого. УНН. Прокуратура завершила досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно двох братів, 1984 р.н., які обвинувачуються у хуліганських діях із застосуванням вогнепальної зброї у грудні 2016 року у м. Миколаїв. Про це УНН повідомили у прес-службі прокуратури у Миколаївській області.

Установлено, що 18 грудня минулого року близько 5 год. ранку біля розважального закладу, розташованому на пр. Миру в Миколаєві, в районі площі Перемоги, виник конфлікт між підозрюваними та трьома мешканцями Вітовського району, які попросили цигарок.

У ході конфлікту, один із братів достав пістолет і зробив декілька пострілів в трьох супротивників, яким у подальшому вдалося втекти з місця події. Наздогнавши потерпілих, підозрювані знову почали стріляти. Потерпілі, бажаючи припинити хуліганські дії, намагалися їх затримати. Однак у відповідь на це підозрювані стали чинити опір потерпілим, застосовуючи наявні у них пістолети, знову здійснили постріли у бік потерпілих та вчинили бійку. У ході бійки один із підозрюваних братів здійснив не менше чотирьох пострілів впритул у тіло одного з потерпілих, спричинивши йому чотири вогнепальних поранення.

Другий із підозрюваних здійснив чотири постріли в бік двох інших потерпілих, внаслідок чого заподіяно тілесні пошкодження, що призвели до короткочасного розладу здоров’я.

Потерпілим все ж таки вдалося вибити у нападників пістолети. Хуліганські дії тривали приблизно 30 хв. і були припинені внаслідок прибуття працівників патрульної поліції.

Дії обвинувачених кваліфіковані за ч.4 ст.296 та ч.1 ст.263 КК України, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалося особливою зухвалістю (хуліганства), вчиненого групою осіб, пов'язаного з опором іншим громадянам, які припиняли хуліганські дії, із застосуванням вогнепальної зброї та незаконне поводження зі зброєю.

Відповідно до висновків експерта обвинувачені мали при собі пістолети марки «STALKER 917-S» та «Firtina Super Magnum», один з яких є вогнепальною зброєю. Як пояснили правопорушники, зброю вони придбали через мережу внтернет.

Обвинувальний акт скеровано до суду для розгляду по суті. Під час підготовчого судового розгляду обвинуваченим продовжено запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП