dvoie-liudei-uvirvalysia-na-zasidannia-indiiskoho-parlamentu-rozpylyvshy-haz-u-zali

Двоє людей увірвалися на засідання індійського парламенту, розпиливши газ у залі

 • 28714 переглядiв

Двоє осіб проникли до індійського парламенту, спричинивши хаос, випустивши газ; паніка, що виникла, призвела до перерви в засіданні. Потім спікер парламенту запевнив, що серйозної загрози не існує - все під контролем.

У приміщення законодавців нижньої палати парламенту Індії увірвалися двоє чоловіків: один з них розпилив газ серед законодавців, викликавши паніку в залі.

Про це повідомляє Deutsche Welle, передає УНН.

Деталі

На відео-трансляції сесії Лок Сабха (нижньої палати) парламенту Індії, яка відбулася в цю середу, можна побачити чоловіка, який стрибає з галереї для відвідувачів у верхній частині до столів законодавців, намагаючись уникнути опору з боку співробітників служби безпеки. Зазначається, що зловмисник мав балончики з димом, заховані у своєму черевику, і законодавці втекли, оскільки вони випускали дим. Потім вони повідомили телеканалам, що зловмисник вигукував якісь гасла, які вони не могли розібрати, був звук і дим. ЗМІ повідомляють також про іншого чоловіка, який йшов з балончиком від галереї для відвідувачів. Пізніше поліція вивела зловмисників з будівлі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В МОЗ розповіли про стан постраждалих через атаку рф на Київ

Спікер Лок Сабхи Ом Бірла звернувся до законодавців з приводу порушення безпеки в парламенті і запевнив, що все під контролем. 

Інцидент розслідується Лок Сабхою та поліцією Делі, які отримали необхідні інструкції з цього приводу. Однак в ході попереднього розслідування було встановлено, що дим, який був причиною нашого занепокоєння, не є приводом для тривоги

 - запевнив він.

У сьогоднішньому засіданні було тимчасово оголошено перерву.

Довідка

Пленарне засідання 13 грудня нагадало про напад на парламент Делі в 2001 році, який здійснили щонайменше п'ять озброєних нападників – тоді загинуло щонайменше дев'ять осіб, вісім з яких були співробітниками служби безпеки комплексу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генасамблея ООН не засудила ХАМАС у резолюції щодо Гази

Ігор Тележніков

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Херсон під ворожим ударом - МВА

     • 30444 переглядiв