ukenru
dva-mista-na-lvivschini-zalishatsya-bez-opalennya-cherez-nekompetentni-diyi-arma

Два міста на Львівщині залишаться без опалення через некомпетентні дії АРМА

 • 17870 переглядiв

КИЇВ. 2 жовтня. УНН. Дві ТЕЦ у містах Новояворівськ та Новий Розділ, які були влітку арештовані НАБУ, не можуть отримати газ для початку опалювального сезону. Про це повідомив генеральний директор однієї з ТЕЦ Андрій Гнатуш в ефірі телеканалу Громадське.Львів, передає УНН.

За його словами, Нафтогаз через некомпетентні дії Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА) не може заключити договори на поставку газу з компанією ТОВ "Енергія-Новояворівськ", що загрожує зривом опалювального сезону в тридцятитисячному місті.

Так, в червні цього року було накладено арешт на майно компанії ТОВ "Енергія-Новояворівськ», але далі, згідно рішення суду, майно не передавалося в управління АРМА, а, згідно процедури, мав бути оголошений конкурс задля пошуку компанії, в управління якої перейде підприємство без зміни права власності.

В серпні Віталій Різник (АРМА) повідомляв наступне: "Ми управляємо двома способами: або продаємо (активи, – ред.), або передаємо за договором в управління. А ось уже управитель займається безпосередньо управлінням активом. На даному етапі поки що управителя для цих ТЕЦ немає. Потім конкурс все ж було оголошено та проведено".

Та, як заявляють журналісти, конкурс було проведено з порушеннями, в результаті чого його виграла компанія "Гарант Енерго-М", яка навіть не має ліцензії на проведення робіт на теплоелектроцентралях, та не має відповідних КВЕДів.
Попри все, НАК "Нафтогаз-Україна" відмовляється укладати договір з гендиректором компанії ТОВ "Енергія-Новояворівськ», посилаючись на прямі заборони АРМА, а новий управитель, в свою чергу, навіть не виходить на зв'язок ані з власниками ТЕЦ, ані з міською владою Новояворівська, ані з самим Нафтогазом.

Як заявляє мер міста Василь Муравель, опалювальний сезон під загрозою, і ніхто не хоче вирішувати це питання.

"Мені однаково, як воно там вирішиться, аби вирішилося. Тепер головне, щоб "Енергія" пішла на поступки і співпрацю з новими керуючими. Варто ж враховувати всі нюанси, йти на компроміс і домовлятися. А допоки не вирішиться, то люди, і ми всі заручниками будемо в цих розбірках політичних", - каже він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що місто Новояворівськ два місяці живе без гарячої води через арешт теплоелектроцентралей, що викликало акції протесту з боку жителів міста.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП