dumala-shcho-ot-priamo-zaraz-mozhu-pomerty-zhurnalistka-paplauskaite-rozpovila-podrobytsi-udaru-rosiian-po-vokzalu-khersona

"Думала, що от прямо зараз можу померти": журналістка Паплаускайте розповіла подробиці удару росіян по вокзалу Херсона

 • 24234 переглядiв

Журналістка Марічка Паплаускайте розповіла про російську атаку на херсонський залізничний вокзал, що призвела до жертв і руйнувань.

Головна редакторка Марічка Паплаускайте розповіла подробиці удару росіян по вокзалу в Херсоні, де вона перебувала в очікуванні відправлення до Києва. Про це вона написала на своїй сторінці в Facebook, пише УНН.

Деталі

За словами редакторки, вона приїхала зранку до Херсона, щоб поспілкуватися з начальницею вокзалу пані Аллою, про яку писатиме у книзі. Вона зазначила, що ввечері мала виїхати з Херсону.

Паплаускайте написала, що росіяни вдарили по вокзалу в Херсоні за 45 хвилин до відправлення зворотного поїзда у Київ.

Ми збігли в укриття, коли сталося перше влучання. Такого гучного вибуху я досі не чула: зі стелі підвалу сипалося, стіни рухалися. Пасажири встигли сховатися у підвалі теж. І ми сиділи там всі разом наступні півтори години і рахували наступні прильоти. Двох поліцейських, яких поранило уламками, коли вони допомагали пасажирам сховатися, перевʼязали. Був ще іноземний волонтер, судячи з усього, зі зламаним ребром, але він просив на нього не зважати і просто важко дихав, стікаючи потом. Згодом медики допомогли як могли і йому. Один поліцейський, якого я не бачила, на жаль, загинув

- написала журналістка, додавши, що їй було дуже страшно.

Дівчина зізналася, що вперше за час великої війни думала, що от прямо зараз може померти. Від цих думок її рятувало лише маленьке кошеня - висловуха Ляля, яку начальниці вокзалу подарували на Миколая. Вона стерегла кошеня, поки власниця приймала важкі рішення: що робити з людьми і коли їм буде безпечно вийти з укриття.

"Ми не знали, що там, нагорі, але підозрювали, що все погано. Коли трохи стихло, хтось пішов у розвідку. Новини невтішні - вокзал розбитий, жодного вцілілого вікна, усі вагони і локомотив знищені. "За вами приїдуть автобуси, відвезуть вас до Миколаєва", - повідомили пасажирам", - додала журналістка.

Вона повідомила, що за пів години людям дозволили підніматися нагору.

"І отут мене накрило. Може тому, що довелося проститися з кошеням, або тому, що я побачила завалену склом кімнату, в якій була буквально за 30 секунд до вибуху, або причиною стала калюжа крові на вході до вокзалу - там, де я кілька разів стояла удень, але коли ми зайшли в автобус і в салоні вимкнули світло, я сіла просто на брудну підлогу і розридалася. Мені писали колеги з УЗ, а я відписувала: "Чекайте, я реву"", - додала дівчина.

Вона зізналася, що вперше відчула дуже яскраво - як це бути ціллю.

"І наша задача - гідно чинити опір і не дати нас знищити. А ще - піклуватися одне про одних і не гризтися між собою, памʼятаючи, що ворог у нас один, і він зовні", - ділиться думками журналістка.

Нагадаємо

Вчора росіяни завдали удару по залізничному вокзалу Херсона та евакуаційному потягу. Під час обстрілу загинув лейтенант поліції з Кіровоградщини, ще двоє поліцейських - в лікарні з осколковими пораненнями. Також поранення отримали двоє цивільних. "Укрзалізниця" заявила, що попри вчорашній обстріл росіянами залізничного вокзалу у Херсоні, сьогодні всі рейси до міста прибувають за графіком.

Павло Башинський

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Кримські партизани виявили російську РЛС у Севастополі

     • 29730 переглядiв