duda-doruchiv-moravetskomu-sformuvati-uryad

Дуда доручив Моравецькому сформувати уряд

 • 87017 переглядiв

КИЇВ. 7 листопада. УНН. Президент Польщі Анджей Дуда доручив місію формування уряду Матеушу Моравецькому. Про це Анджей Дуда заявив під час виступу, передає УНН із посиланням на Польське радіо.

Цитата

«Я вирішив довірити місію формування уряду Матеушу Моравецькому», — сказав президент Дуда.

Деталі

За його словами, таким чином він вирішив продовжити парламентську традицію, згідно з якою партія-переможець першою отримує можливість сформувати уряд.

Президент додав, що консультації з політичними силами, які представили своїх кандидатів у парламент, були хорошими та предметними розмовами.

«Представники "Права і Справедливості" і "Громадянської коаліції" представили своїх кандидатів на посаду прем'єр-міністра та висловили бажання сформувати уряд. Кожен висловив переконання, що в новому Сеймі вони зберуть більшість, необхідну для підтримки свого кандидата та уряду загалом», — сказав президент.

Анджей Дуда зазначив, що якщо представник ПіС не зможе сформувати уряд, згідно з Конституцією, Сейм обере кандидата на посаду прем’єр-міністра, і він негайно призначить його на цю посаду.

«Всі конституційні принципи і терміни будуть дотримані», — підкреслив Анджей Дуда.

Додамо

Якщо Сейм не сформує уряд, президент протягом 14 днів призначає прем’єр-міністра та, за його проханням, членів уряду та приймає від них присягу. На цьому конституційному етапі Сейм висловлює довіру уряду простою більшістю голосів у присутності щонайменше половини визначеної законом кількості депутатів, а на двох попередніх етапах необхідна абсолютна більшість. Якщо уряд не обрано з третьої спроби, президент має скоротити термін повноважень Сейму та призначити вибори.

Президент Анджей Дуда також оголосив, що Марек Савіцький з ПСЛ буде старшим маршалом Сейму нової каденції. Він вестиме перше засідання палати.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Повітряні Сили вночі збили 13 ударних дронів

     • 57327 переглядiв

    У Білому домі прокоментували візит Орбана до Москви

     • 101522 переглядiв

    Японія і Камбоджа розміновуватимуть Україну

     • 96445 переглядiв

    У Криму після вибуху горить газорозподільний вузол

     • 77452 переглядiв

    Новини по темі

    Дуда доручив Моравецькому сформувати уряд

     • 87017 переглядiв

    В Ірані ув'язнена нобелівська лауреатка розпочала голодування

     • 78607 переглядiв