ukenru
dubilet-planuye-masovo-skorotiti-kilkist-pratsivnikiv-derzhauditsluzhbi

Дубілет планує масово скоротити кількість працівників Держаудитслужби

 • 18454 переглядiв

КИЇВ. 22 жовтня. УНН. Кабінет міністрів України планує суттєво реформувати Державну аудиторську Службу України та скоротити кількість працівників до 400. Про це міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет повідомив у Facebook, передає УНН.

"Ми плануємо суттєво реформувати цей орган. Останні кілька тижнів ми займалися функціональним аудитом Держаудиту (звучить іронічно)", - написав Дубілет.

За його словами, наразі там працює 3212 людей, і вони отримують небезпечно низькі зарплати.

"До чого це може приводити, можете здогадатись. Кількість працівників цього органу буде скорочено до ~400", - зазначив Дубілет.

Окрім того, Дубілет розповів про кілька ключових напрямів реформи.

"Держаудит має фокусуватись на серйозному шахрайстві. Ті працівники, що залишаються, мають бути справжніми професіоналами, що працюють за міжнародними стандартами та ризик-орієнтовними підходами, а не чіплятися до ком", - зауважив Дубілет.

Він зазначає, що наразі відбувається певне дублювання функцій між Держаудитом та Рахунковою Палатою, а також Держаудитом та силовими органами.

"Це дублювання треба прибирати", - додав Дубілет.

Дубілет розповів, що великі державні компанії мають проходити аудит у приватних аудиторських компаніях.

"…власне, іноді зараз так і відбувається. З іншого боку, чим більше ми приватизуємо, тим менше треба проводити аудит", - написав Дубілет.

Окрім того, згідно зі світовою практикою Кабмін передає Держаудит під Міністерство Фінансів.

"Також зазначу, що будь-яке масове скорочення державних службовців — це болісний процес. Ми будемо співпрацювати з Держпрацею, профсоюзами та іншими сторонами, щоб не кидати просто так людей напризволяще", - написав Дубілет.

Нагадаємо, 20 жовтня 2019 року Кабмін повернув Держаудитслужбу в управління Мінфіну.

Українські Національні Новини

Політика